Ověřte si vaše znalosti legendárního seriálu Most! v našem kvízu

Ověřte si vaše znalosti legendárního seriálu Most! v našem kvízu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál Most! se stal pojmem ze dne na den. Jeho popularita a sledovanost s každým dílem rostla. Ověřte si své znalosti o tomto kultovním českém seriálu v našem kvízu.

Český miniseriál o pouhých 8 dílech, který se přes noc stal hitem. Bořič mýtů, který jako první mainstreamový pořad zahrnuje transgender postavu. Seriál, který vás pobaví i rozpláče. Příběh o obyčejných lidech a jejich neobyčejných životech. To vše je seriál Most!. Otestujte si, jak dobře jej znáte.

Zajímavosti z natáčení seriálu Most!

Hláška ‘’Dycky Most!’’ okamžitě zlidověla, město Most ji dokonce oficiálně používá (se svolením České televize) na propagaci města. Na merchi s tímto nápisem, stejně jako s logem samotného seriálu, se vydělalo malé jmění. Ale nechybělo mnoho a seriál se jmenoval úplně jinak. Ve hře byly názvy Ženodlak, Sever či Kladivo na transky. Most! ale nakonec vyhrál. Stejně jako i v mnoha jiných seriálech, i v tomto se sešla skvělá parta herců, kteří mají na úspěchu Most! lví podíl. Mnoho vtipných hlášek bylo dílem improvizace samotných herců. Ale přesto, že se část seriálu odehrává v hospodě, není tato improvizace výsledkem přehnaného alkoholového uvolnění – na place se totiž točilo zásadně nealko. To je však jen zlomek zákulisních zajímavostí:

  • Martin Hofmann a Jitka Čvančarová, kteří v seriálu hrají bývalé partnery, tvořili v minulosti pár i ve skutečnosti. Roli v seriálu zařídil Jitce právě Martin.

  • Filipa Františka Červenku, který hraje syna Martina Hofmanna, Tondu, přihlásila na casting jeho profesorka z pražské konzervatoře.

  • V seriálu si zahrálo neuvěřitelných 821 komparzistů, dvěma z nich byli synové Zdeňka Godly, který ztvárnil roli Franty.

  • Žádný z herců, kteří v seriálu hrají ústřední postavy, není z Mostu.

  • Premiéru posledního dílu seriálu Most! sledovalo 1,61 milionů diváků, čímž se stal nejúspěšnějším seriálem České televize za posledních pět let.

  • Seriál má i podtitul, ten zní: ‘’Mají se rádi, ale ještě o tom nevědí.’’

  • Do role manželky majitele autoservisu, paní Julišové, kterou hraje Taťjana Medvecká, byla původně zvažována Libuše Šafránková.

  • Seriál se natáčel v reálném prostředí, ne mezi kulisami.

 

Zdroje článku: