Kino z gauče: Novinky z nabídky Netflixu, HBO MAX a SkyShowtime pro všechny, kdo procvičují cizí jazyky

Kino z gauče: Novinky z nabídky Netflixu, HBO MAX a SkyShowtime pro všechny, kdo procvičují cizí jazyky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Stále více lidí si stěžuje na méně kvalitní dabing, ve kterém byli v minulosti čeští herci jedničky. Jenže v uspěchané době a ve snaze snížit náklady se do dabingového studia sjíždí herci bez zkušeností a vše se dělá ve spěchu. Obliba titulků tak stoupá.

Netflix

Osudová zatáčka, thriller, USA

Mallory, kterou si zahrála Jullianne Hough, má plnou hlavu svatby. Velký den se blíží a měl by přijít už za dva týdny. Kdyby budoucí nevěsta tušila, co za peklo ji čeká, asi by se nechala zavřít do skříně a nevystrčila by nos.

Jenže Mallory si žije na růžovém obláčku a rozhodne se pro samotářskou cestu autem za snoubencem, aby mohla přemýšlet. Když potká malebný kaňon, jeho kouzlu nemůže odolat. Jak brzy zjistí, odklonění od trasy nebyl úplně nejlepší nápad. Její auto jí vypoví službu v liduprázdné oblasti bez mobilního signálu.

Napřed to vypadá, že měla štěstí v neštěstí, když narazila na chlapíka Christiana (Teddy Sears), který vypadá jako zachránce žen v nouzi. Chvíli. Z přátelského gentlemana se jí před očima stává nebezpečný psychopat a jde jí o život. Pokus, jak se divného společníka zbavit posledním způsobem v autě, také nevyjde podle plánu. Tolik smůly v tak krátkém časovém úseku snad ani není možné přežít.

Requiem, starší mysteriózní horor, Francie

Moussa Maaskri je jedním z obsazených herců
Moussa Maaskri je jedním z obsazených herců | Zdroj: GERARD BOTTINO / Shutterstock

Příběh o krvavé pomstě, před níž ani Bůh neochrání. Za zdí ponurého kláštera se šíří strach. Čtyři nebezpeční gangsteři uprchnou z vězení. Ukryjí se na jediném místě, kam je policie nemůže následovat – v cisterciánském klášteře. Mezi uprchlíky, připravenými zabíjet na ochranu své konečně nabyté svobody, a bezbrannými mnichy začíná boj o přežití. Ale v téhle smrtící konfrontaci není nic, jak vypadá. Uvnitř kláštera začíná peklo.

Příběh není nijak vypilovaný a vsází na drsnost a nečekané zvraty. Poslední půlhodina už je potom opravdu brutální.

Hlavní hrdinové Markus a Christian jsou docela sympatičtí, ale samozřejmě ten největší benefit čerpá film z ponurého kláštera. Kamera se snažila a vše dokresluje mimořádně působivá hudba. To je ideální kombinace pro podívanou na pozdní večer. Strach na sebe nenechá dlouho čekat.

HBO MAX

Sníh a medvěd, drama, Turecko / Německo / Srbsko

Je libo trochu ochlazení? Zima v zasněženém tureckém městečku byla vždycky krutá, ale letos se zdá být nekonečná – téměř surrealistickým způsobem. Asli je mladá zdravotní sestra (Merve Dizdar), která se ocitá uprostřed komplikovaných vztahů místních obyvatel. Do města přišla zvenčí a nějak nezapadla.

Problémy začnou hlavně v situaci, kdy jsou všichni ve vesnici po sněhové bouři odříznutí od světa. Místní nejsou padavky, ale medvědi, kteří si dělají zálusk na jejich jídlo, by mohli dělat problémy. A zmizení místního řezníka vytváří otázky bez odpovědí.

V deltě, drama od vody, Itálie

Delta Pádu se stává dějištěm střetu mezi pytláky a rybáři. Osso (Luigi Lo Cascio) chce bránit řeku před nevybíravým rybolovem rodiny Florianů, která utekla od Dunaje. Je tu s nimi také Elia (Alessandro Borghi), která vodou žije a život si bez ní neumí představit.

Dva nesmiřitelní protivníci, zaslepeni násilím a touhou po pomstě, se utkají v mlhách delty v souboji, který nemá hrdiny, a odhalí svou pravou povahu. Střet mezi ochránci přírody a cizími pytláky se postupně překlápí ve střet dvou mužů. Šedivé a věčně mlhavé prostředí bažin v deltě italské řeky Pád utváří ponurou atmosféru skoro až východní Evropy, stejně jako chudoba a zmar místních obyvatel, kteří se snaží uživit zakázaným rybolovem.

SkyShowtime

A Town Called Malice, krimi thriller, 8 dílů, VB

Nečekaně dobrá podívaná v britském stylu nechává nahlédnout do života londýnských gaunerů, kteří se snaží zapustit kořeny ve Španělsku v divokých osmdesátých letech.

Vtipné, svižné a pořádně drsné. Rodinu Lordu nelze nemilovat. A k tomu skvěla kamera a po celou dobu ta nejlepší osmdesátková muzika!

Na sledování si připravte dost času, protože nebudete chtít přestat.

Zdroje článku: