Kim Cattrall ze Sexu ve městě stále stojí za hřích. Minuta v roli Samanthy jí vynesla milion dolarů

Kim Cattrall ze Sexu ve městě stále stojí za hřích. Minuta v roli Samanthy jí vynesla milion dolarů
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Proslavila se jako Samantha ze seriálu Sex ve městě, ale od franšízy se distancovala po natočení dvou doprovodných filmů. O to větší nadšení u fanoušků vyvolala zpráva, že se Kim Cattrall do role Samanthy vrátí v poslední epizodě nového seriálového pokračování. Zadarmo to ale rozhodně nebylo.

Krátký návrat za pořádný balík peněz

V letech 1998 až 2004 ovládla svět americká série vzrušujících a nejvíce skandálních televizních komedií té doby, Sex ve městě. Ikonický seriál byl natočen v produkci HBO podle stejnojmenného románu Candace Bushnell a získal si takovou popularitu, že po něm následovalo několik pokračování, včetně filmů Sex ve městě (2008) a Sex ve městě 2 (2010) a seriálu A jak to bylo dál… (2021). Poslední jmenovaný navázal právě na původní seriál a diváci v něm opět sledovali nerozlučné přátelství Carrie (Sarah Jessica Parker), Mirandy (Cynthia Nixon) a Charlotte (Kristin Davis), tentokrát na náročné životní cestě po dosažení padesátky. V roce 2023 vznikla druhá řada seriálu A jak to bylo dál…, v níž se objevila také sedmašedesátiletá Kim Cattrall.

Herečka za nezapomenutelnou roli Samanthy Jonesové získala Zlatý globus. Nynější návrat k ní si podmínila tím, že se bude jednat pouze o krátké cameo. Požadovala také, aby se o její šaty starala kostymérka a její dlouhodobá přítelkyně Patricia Field, jež oblékala např. postavy ve filmu Ďábel nosí Pradu (2006).

Přestože se Kim Cattrall v jedenácté a zároveň poslední epizodě nového seriálu, nazvané Poslední večeře: Hlavní chod, mihne jen asi na 70 sekund, producenti jejím žádostem vyhověli. Dokonce jí zaplatili požadovaný honorář ve výši 1 000 000 dolarů.

Pořád hraje a pořád je v tom dobrá

Kim Cattrall původně prohlašovala, že se jako Samantha nikdy nevrátí. Tuhle kapitolu uzavřela už po prvních dvou filmech Sexu ve městě a od franšízy se veřejně distancovala. Zřejmě i proto bylo pro fanoušky obrovským a příjemným překvapením, když se to teď rozhodla změnit, byť v podstatě na pouhou minutu.

Spojovat si herečku ale výhradně s tímto fenoménem by byla chyba, zahrála si ostatně v celé řadě dalších úspěšných seriálů a filmů. Z poslední doby to byl např. komediální seriál Jak jsem poznala tvého otce (2022–2023), Okouzlení (2023) nebo komedie Pappa Mia! (2023). Herecké zkoušky na Londýnské akademii hudby a dramatického umění složila, už když jí bylo jedenáct let. V roce 1972 se přestěhovala do New Yorku, kde navštěvovala Americkou akademii dramatických umění. V roce 1975 pak debutovala v akčním thrilleru Růžové poupě. Od té doby její kariéra stoupala do hvězdných výšin, nasbírala sedm cen a více než deset nominací za své jedinečné role. Právě za roli Samanthy byla roku 2008 jmenována absolutní ikonou v soutěži časopisu Cosmopolitan.