Blanka z Ulice se vědoucně usmívá. Tenhle prsten nebyl pro tebe, Vando

Blanka z Ulice se vědoucně usmívá. Tenhle prsten nebyl pro tebe, Vando
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V Ulici se chystá oslava Jolaniných narozenin. Luděk, Vanda a Blanka se zase jednou sejdou hezky pohromadě. Mohlo by se zdát, že to tentokrát proběhne v klidu. Jolana obdrží pěkné dárky a všichni kolem se usmívají. Blanka možná až moc. Vandě se nebude líbit, jak zareaguje na její zásnubní prsten.

Něco na Vandině prstenu Blanku nesmírně pobaví

Jolana v hospodě uspořádá oslavu svých narozenin. Bohužel se tak stane trochu na poslední chvíli, takže se Kristýně nepodaří přehodit si směnu, Evžen bude pracovat do večera a Adam zase musí studovat na další zkoušku. To znamená, že za jejich rodinu se dostaví vlastně jen Blanka.

Popřeje Jolaně a daruje jí voucher na pobyt ve Františkových Lázních pro dva, aby si s Marií mohly užít trochu radosti. Jolana svou manželku potěší i tím, že se rozhodne odejít do důchodu. Oslava proběhne v přátelské a vřelé atmosféře, dokonce i po příchodu Luďka a Vandy. Ostatně právě Vanda pocítí nutkání zakopat válečnou sekeru a odchytne si Blanku na baru.

Na oslavu dorazí i Vlasta s Amálkou. Zdroj: TV Nova

Stále mezi nimi panuje napětí, ale Vanda by to ráda změnila. Konečně je šťastná, a tak si může dovolit velkoryse upustit od starých svárů. Dokonce Blance poděkuje, že jí svatbu s Luďkem přeje. Ano, Blanka upřímně doufá, že jim to spolu vyjde, ale pak jí zrak padne na Vandin zásnubní prstýnek a neudrží vážnou tvář. Vlastně se dost pobaveně zašklebí, což Vandě samozřejmě neunikne. Co je na jejím prstenu tak zábavného? Ale nic, nic! Jen je fakt moc hezký… Blanka raději rozpačitě uteče zpátky ke stolu, snad aby neřekla něco horšího. Pochybnosti, které ve Vandě mimoděk zasela, však začnou klíčit…

Připadám si jako zboží z druhé ruky, řekne Vanda mámě

Vanda je pyšná na svou intuici a ta jí neomylně našeptává, že její prstýnek byl Blance určitě povědomý. Proč by se na něj jinak dívala právě takhle? Vandě to nedá, a ještě téhož večera ze složek vyštrachá účtenku, která pochází ze 17. února 2022.

Následujícího rána se snoubence na rovinu zeptá, zda prsten kupoval opravdu pro ni. Poví mu o Blančině podivné reakci a svých pochybnostech, ale zdatný lhář a manipulátor Luděk, se z toho pochopitelně zase vykecá. Začne tvrdit, že takových prstýnků jsou stovky, což dceři později potvrdí i Jolana. Milerád by drahé Vandě nechal vyrobit prsten na míru, ale tak zámožný bohužel není. Musel tedy vybrat zcela běžný kousek, který se nijak zvlášť neliší od jiných.

Linda Rybová jako Blanka Voláková
Luděk nepřestává Blanku a Evžena překvapovat. Zdroj: TV Nova

Mezitím se Blanka s Evženem doma smějí, jaký je Luděk hrozný škrt. Klidně vezme prstýnek, co po něm Blanka kdysi hodila, a navlékne ho na prst jiné ženě. To víš, staví barák, odtuší Evžen, takže musí uvažovat ekonomicky a šetřit, kde se dá.

Stane se vlastně přesně to, čeho se Vanda obává – že ji Blanka bude považovat za chudinku. Svatbu si ale rozhodně zkazit nenechá, tím by jí akorát udělala radost. Podle Jolany to Blanka takhle určitě neprožívá. Je šťastná s Evženem a není z těch, kdo by v sobě živili nenávist. Tak či onak, prsten teď Vandu úplně pálí. Už to asi není její milášššek. Nemůže se dočkat, až ho vymění za snubní, který si osobně vybere.

Zdroj článku:
  • Autorský text