Herkules: Toto je příběh z dávných časů. Z času mýtů a legend, kdy antičtí bohové byli malicherní a krutí... Takhle Kevin Sorbo vypadá dnes

Herkules: Toto je příběh z dávných časů. Z času mýtů a legend, kdy antičtí bohové byli malicherní a krutí... Takhle Kevin Sorbo vypadá dnes
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Silák Herkules ze stejnojmenného seriálu a oblíbených filmů býval kdysi idolem mnoha žen. Dnes pětašedesátiletý herec se podle svých slov dostal v Hollywoodu na černou listinu kvůli konzervativním názorům a víře. Na svět filmu ale rozhodně nezanevřel, režíruje a produkuje vlastní díla.

Kevin Sorbo se proslavil jako hrdina Herkules

Rok 1994 byl pro hereckou kariéru Kevina Sorba klíčový. Tehdy natočil hned pět filmů o Herkulovi: Herkules a ztracené království, Herkules a ohnivý kruh, Herkules v Minotaurově labyrintu, Herkules v podsvětí a Herkules a Amazonky. Diváci je přijali velmi příznivě, a tak není divu, že hned následujícího roku začal vznikat seriál Herkules, který se natáčel až do roku 1999 a celkově dosáhl šesti sérií. Pro příběh z dávných časů, v němž malicherní antičtí bohové stíhali lidstvo útrapami a kde Herkules statečně bojoval za všechny nevinně trpící, se pohledný Sorbo s vypracovanými svaly a výškou 191 cm skvěle hodil. Během natáčení pronikl do tajů bojových umění a některé díly seriálu sám napsal i produkoval. Dokonce vymýšlel nové bojové triky a pozice.

Režíruje vlastní filmy a hraje v nich hlavní role

Silák Herkules byl jistě jeho životní rolí, Kevin Sorbo si ale zahrál v mnoha dalších filmech a seriálech. Zmiňme alespoň akční fantasy Kull dobyvatel (1997), druhý a třetí díl Kráčející skály (2007), komedii Santův převlek (2010), životopisné drama Surfařka (2011) nebo rodinné dobrodružství Můj kamarád delfín (2018). Malou roli si dopřál v seriálu Xena (1998) a natočil seriál Andromeda (2000).

V roce 1998 se Kevin Sorbo oženil s herečkou Sam Jenkinsovou, s níž se poznal při natáčení seriálu Herkules, kde hrála Serenu, poslední ze Zlatých laní. Mají spolu tři děti, syny Braedena Coopera a Shanea Haakena a dceru Octaviu Flynn.

Dnes pětašedesátiletý Kevin Sorbo je ale prý v nemilosti Hollywoodu kvůli svému náboženskému přesvědčení, přesněji kvůli křesťanské víře a konzervativním názorům. Poprvé si všiml, že byl zábavním průmyslem odmítnut, když s ním jeho agent přerušil spolupráci. „Bylo to pro mě smutné, víte, můj manažer a agent mi po mnoho let říkal, že už mi nemůže sehnat práci, protože jsem křesťan a konzervativec,“ prozradil tehdy Fox News. „Málem jsem se tomu musel smát, protože je to průmysl, který křičí o toleranci a volá po svobodě slova, ale je to jednosměrná ulice. A to je prostě škoda, ale já ten průmysl miluju. Miluju filmy a televizi.“

Jeho manželka Sam Sorbo dodala, že „Kevina sejmula“ také sociální média. „Dokonce i Linkedln mě srazil na kolena,“ upřesnil on. „Nemají rádi pravdu. Omluvil se Facebook za to, že mě stáhl, i když jsem měl pravdu? Ne, pravda je pro ně příliš těžká, než aby ji přijali.“

Herec se v průběhu let zapletl do několika kontroverzních momentů, z nichž většinu okomentoval způsobem, za který se později omluvil. V roce 2014 obhajoval film Mela Gibsona Umučení Krista z roku 2004, který byl označen za antisemitský.

Když pochopil, že v Hollywoodu už si zřejmě neškrtne, založil si s manželkou vlastní společnost Sorbo Studios. Sám teď režíruje a produkuje filmy, nejnověji např. drama Miracle in East Texas (2019) a thriller Left Behind: Rise of the Antichrist (2023).

Zdroje článku: