Joker (2019): Joaquin Phoenix kvůli roli zhubl 23 kg a hrozila mu anorexie

Joker (2019): Joaquin Phoenix kvůli roli zhubl 23 kg a hrozila mu anorexie
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zkrachovalého baviče Arthura Flecka alias Jokera si režisér Todd Phillips představoval jako vyzáblého šílence. Jeho představitel Joaquin Phoenix proto musel trochu zhubnout, aby před kamerou vypadal co nejvěrohodněji. Drsná redukční dieta se mu však vymkla z rukou a ohrozila jeho duševní zdraví.

Joaquin Phoenix shodil během několika měsíců 23 kilogramů, což jiní dietáři shazují celý rok. Ačkoli pravidelně docházel na lékařské kontroly, pozoroval znepokojivé změny ve své psychice. "Extrémní změna váhy v tak krátkém čase ovlivní vaši psychičku, šílíte z toho," vyjevil své pocity herec. "Začal jsem se stranit lidí, nemohl jsem jít na žádný večírek, protože všude se jí spousta jídla a nemůžete urazit." 

Snaha zhubnout prý pohltila veškerý jeho volný čas. Pořád jen zkoumal tabulky s kaloriemi a začal tím být posedlý. Za celý den třeba snědl jen jediné jablko, což je typický jídelníček těžkého anorektika. "K tomu se projevila velká únava. Nemohl jsem ani vyjít schody," přiznal Phoenix. 

Nyní už je Joker v kinech a herec se může vrátit k normální stravě. O tom, že jeho úsilí stálo za to, svědčí pozitivní ohlas kritiků i enormní divácká návštěvnost. Arthur Fleck je na plátně náležitě šílený - možná i proto, že jeho šílenství vyhladovělý Phoenix nemusel ani moc hrát.