Jennifer Lawrence – nejvýdělečnější akční hrdinka všech dob

Jennifer Lawrence – nejvýdělečnější akční hrdinka všech dob
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Skvělá herečka, oběť hackera, ale může se pyšnit zmínkou v Guinessově knize rekordů. V jakých filmech se americká herečka objevuje? A jaké zajímavosti jste o ní nevěděli?

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence se narodila v roce 1990 v Kentucky. Hrávala v místním divadle a už ve čtrnácti letech se rozhodla, že se chce věnovat herectví. Přesvědčila tedy své rodiče, aby ji vzali do New Yorku a najšli agenta, který by ji zastupoval.

Zdroj: Autor: Kathy Hutchins / Shutterstock

Její herecká kariéra začala postavou Lauren Pearsonové v televizním seriálu The Bill Engvall Show. Za svůj výkon získala cenu Young Artist Award v kategorii nejlepší mladá herečka v TV seriálu.

Lepší pracovní nabídky jí nabídla role dospívající dívky Ree v dramatu Do morku kosti, kde v konkurzu musela obstát velkou konkurenci. Byla vybrána z více než 300 uchazeček. Snímek jí vynesl hned několik ocenění.

V loňském roce se objevila po boku Bradleyho Coopera v romantickém dramatu Terapie láskou. Spolupráce těchto herců vyšla na jedničku, proto se ještě potkají znovu ve snímku Serena a kriminálním dramatu American Hustle.

V mládí se věnovala několika sportům, mezi její oblíbené patřil basketbal. Ráda hraje na kytaru. Objevila se dokonce ve videoklipu od skupiny Parachute.

V září roku 2014 se stala obětí hackera. Na internetu se objevilo více než sto nahých nebo lechtivých fotek hned několika celebrit.

Zajímavosti

  • Za svou roli Katniss Everdeen v sérii Hunger Games byla zapsána v Guinessově knize rekordů jako nejvýdělečnější akční hrdinka všech dob.
  • Díky získání Oscara za roli v komedii Terapie láskou se ve 22 letech stala druhou nejmladší držitelkou ceny Akademie v kategorii herečka v hlavní roli.
  • V září roku 2014 se stala obětí hackera. Na internetu se objevilo více než sto nahých nebo lechtivých fotek hned několika celebrit.
  • Během nevydařeného kaskadérského kousku jí kus skla rozsekl kůži mezi horním víčkem a obočím.
  • Kvůli filmu Rudá volavka čtyři měsíce trénovala ruský akcent. Denně se tři hodiny věnovala baletu s instruktorem. Jedná se také o první film, kde má Jennifer kompletně nahou scénu.
Zdroj článku: