Bernstein (2021): Bradley Cooper právě pracuje na filmu o slavném hudebníkovi

Bernstein (2021): Bradley Cooper právě pracuje na filmu o slavném hudebníkovi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Maestro Leonardo Bernstein byl jedním z nejvýznamnějších dirigentů i skladatelů uplynulého století. Mimo jiné se velkou měrou zasloužil o popularizaci klasické hudby mezi širokou veřejností. Právě vzniká životopisný snímek, který režíruje Bradley Cooper. Kdo se v něm objeví?

Manželku hudebníka si zahraje „Daisy“

Manželku legendárního hudebníka si zahraje Carey Mulligan. Ta utkvěla velké části diváckého publika jako hlavní ženská postava ve snímku Velký Gatsby. Právě ona si zahrála Daisy, tu, která okouzlila Leonarda DiCapria. A právě ji si pro svůj snímek vybral i Bradley Cooper. Ztvární tak svobodomyslnou manželku geniálního skladatele, Felicii Mantealegre. A kdo bude hrát právě proslulého hudebníka?

Scénář, režie a hlavní postava

Samozřejmě hádáte správně. Když se do něčeho Bradley Cooper pustí, jde až do morku kosti. Nejen, že je spolu s Joshem Singerem (Anatomie lži, Hranice nemožného) spoluautorem scénáře, film Bernstein bude Bradley i sám režírovat. A nebyl by to on, aby to nedotáhl ve všech pozicích. Bude tedy hrát i roli slavného hudebníka. Jde vidět, že se pro své zaměstnání skutečně umí nadchnout. Například filmový hit Zrodila se hvězda si rodák z Philadelphie napsal, zrežíroval, produkoval, a také si v něm, spolu s Lady Gaga, zahrál hlavní roli. Navíc všichni víme, že ke snímku společně nazpívali i titulní píseň.

A že to Bradley tentokrát nebude mít rozhodně jednoduché, o tom není pochyb. Proslulý hudebník byl totiž velmi složitá postava a proslýchá se, že svou ženu miloval, ale sexuálně jej přitahovali i muži. Nakonec svou manželku, se kterou měl tři potomky, přežil o celých 12 let.

Nový filmový počin vzniká pod záštitou streamovacího velikána Netflix. Produkovat jej, kromě Bradleyho (jak jinak), bude i Martin Scorsese a Steven Spielberg.

Už se nemůžeme dočkat!