Hříchy pro diváky detektivek: Těhotnou Zlatu Adamovskou nahradila Dagmar Havlová, ale seriál už nebyl tak populární

Hříchy pro diváky detektivek: Těhotnou Zlatu Adamovskou nahradila Dagmar Havlová, ale seriál už nebyl tak populární
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V roce 1995 se dostalo na obrazovky deset dalších kriminálních případů, které navázaly na Hříchy pro pátera Knoxe, a to opět v režii Dušana Kleina. I tentokrát mohli diváci hádat, kdo je pachatelem, ale už se nelosoval výherce z řad diváků tak, jako tomu bylo v první, desetidílné sérii.

I před dobré herecké obsazení se však seriál nedočkal takového zájmu. V současné době si jednotlivé epizody můžete pravidelně připomenout na obrazovkách ČT1, kde běží vždy v neděli odpoledne.

Moravec, Švandová
Moravec a Švandová | Zdroj: Olga Svobodová / © Česká televize

Dagmar Havlová už sice není v seriálu ta přidrzlá a hubatá holka z porcelánky, ale jako herečka byla, hlavně v komediálních rolích, velice sympatická.

Komediální talent v ní objevil právě Juraj Herc, když hledal pět dívek do filmu Holky z porcelánu. Když poznal živelnou Dagmar, váhal, kterou roli jí nakonec dát. Hodila by se na všechny. A spolupráce s mladou herečkou se mu tak zalíbila, že jí nabídl hned další roli, a to v krimi filmu Holka na zabití. Diváci si ji oblíbili ve filmech Petra Schulhoffa Zítra to roztočíme drahoušku, Co je doma, to se počítá a Já už budu hodný dědečku. Než pověsila dočasně hereckou kariéru na hřebík, natočila padesátku filmů a přes dvě stovky televizních projektů, většinou komediálního rázu. Určitě se vám vybaví v komedii Dědictví aneb Kurvahošigutntag v roli Vlastičky, rozverné hospodské a přítelkyně Bohuša.

záběr ze seriálové epizody
záběr ze seriálové epizody | Zdroj: Olga Svobodová / © Česká televize

Právě role barové zpěvačky a amatérské vyšetřovatelky v detektivní sérii Dušana Kleina byla jednou z posledních seriálových postav, které ztvárnila před hereckou pauzou. Ještě za dva roky měla malou roli v Životě na zámku. V současnosti se zase naplno pustila do práce a přijala roli v seriálu Vědma, nové české sérii, která balancuje na pomezí žánrů fantasy a sci-fi.

Druhý příběh z cyklu detektivních příběhů diváky zavede do malého a útulného hotýlku v horách, kde se sešla, kromě jiných, společnost zahraničních lovců, aby si ulovila nějakého jelena. Mezi mnoha muži je jediná krásná žena (Jana Švandová). A při každém lovu se hodně střílí. Tentokrát se ale na mušce objeví i člověk.

V této epizodě se objeví také Miroslav Moravec, Jiří Krampol, Ondřej Vetchý, Petr Haničinec nebo Jaroslava Hanušová.

Zdroje článku: