Filmy s náloží adrenalinu, které neztrácí nic ze svého poutavého děje ani po čase

Filmy s náloží adrenalinu, které neztrácí nic ze svého poutavého děje ani po čase
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Některé akční filmy nikdy nezestárnou a lidé se k nim rádi vracejí, jako by se potkávali se starými známými, které vždy rádi vidí. Nezáleží na tom, že už vědí, jak film dopadne, stejně si ho mohou užít a vychutnat do poslední minuty.

Mission: Impossible - Fallout (USA, Čína, Francie, Norsko, Velká Británie) 2018

Díky fotografiím z doby před několika týdny, na kterých Tom Cruise obratně projíždí ulicemi Říma při natáčení scén Mission: Impossible 7, se naše paměť vrací do doby před třemi lety, kdy byla předchozí Mission uvedena v kinech. Mission Impossible - Fallout je šestou kapitolou ságy a dokázala ještě více zvýšit kvalitu špionážních dobrodružství Ethana Hunta, a to jak po stránce technické, ale dějové. 

Cruise, který, jak víme, pracuje bez kaskadérského dvojníka, bral rok lekce, aby získal průkaz způsobilosti pilota vrtulníku a při skoku z jedné budovy na druhou si dokonce zlomil kotník. Vynikající práci odvedl samozřejmě i scénárista a režisér Christopher McQuarrie, který dokázal novým a strhujícím způsobem oživit děj akčních filmů.

Zdroj: ukmng / Shutterstock

6 underground: Tajné operace, USA 2019

Režisér Michael Bay ví, jak vtáhnout své diváky do víru akce, ze které se jim potom nechce vystoupit. Už prvních dvacet minut je doslova nabitých adrenalinem, když Ryan Reynolds a Dave Franco předvádí bláznivou honičku v renesanční Florencii v zelené Alfě Romeo. Nechybí hromady rozbitých vozů a pořádná přestřelka.

Trojí hranice, USA 2019

Zavzpomínejme na příběh skupiny přátel, kteří za sebou mají společnou minulost jako vojáci speciální jednotky. Spolu se rozhodli zorganizovat nebezpečnou akci a obrat obchodníka s drogami. A jde o miliony dolarů. Akce měla proběhnout rychle a neohrozit nevinné civilisty. Jenže ne všechno vyjde podle plánu, spustí se pár přestřelek a přátelství mezi muži projde zatěžkávací zkouškou. Parta vojáků je tvořena herci: Ben Affleck, Oscar Isaac, Charlie Hunnam, Garrett Hedlund a Pedro Pascal.

Sicario: Nájemný vrah (USA 2015)

Denis Villeneve rozhodně umí divákům dávkovat napětí a vytvořit zajímavé vazby mezi hereckými protagonisty. Ani po letech tento film neztrácí nic ze svého náboje. Na pohled křehká Emily Blunt vytvořila tentokrát mladou, a ještě neostřílenou agentku FBI Kate Macerovou, která se bude muset vyrovnat s nálezem mnoha zohavených těl, které má na svědomí šéf drogového gangu Manuel Díaz. A Kate se dostává do velké akce spolu se svým zkušeným kolegou Mattem Graverem, kterého skvěle zahrál Josh Brolin. Ještě s tajemným Alejandrem Gillickem (Benicio Del Toro) mají za úkol převést přes hranici z Mexika vězně, kterým je bratr drogového krále. Nebude to vůbec jednoduché.

Zdroj: