Tento film je akční, dobrodružný, komediální a romantický, hodí se tedy dokonale pro Valentýn s rodinou

Tento film je akční, dobrodružný, komediální a romantický, hodí se tedy dokonale pro Valentýn s rodinou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tenhle film sice nepatří mezi to nejlepší, co se kdy natočilo, ale díky své všestrannosti si najde každý aspoň něco, co by se mu mohlo líbit. „Dokud nás vražda nerozdělí“ je snímek z roku 2020, a nejspíše neexistuje lepší svátek, než je Valentýn, abychom se na toto dílo koukli.

Co můžeme očekávat?

"Dokud nás vražda nerozdělí" je hvězdně obsazená, ale veskrze generická, kriminální komedie s komplikovanou záměnou v centru děje. Poté, co se měl film původně dostat do kin, rozhodila první covidová vlna plány produkční firmy Paramount a snímek se dostal hned na Netflix – a tam se velmi dobře hodí: film je nenáročný a nepřekvapí vás vlastně v ničem, ale přesto je docela okouzlující a dostatečně zábavný na odpočinkový večer.

Čtyři roky poté, co se poprvé setkali, jiskra mezi autorem dokumentů Jibranem (Kumail Nanjiani) a reklamní designérkou Leilanou (Issa Raeová) nějak zmizela. Jenže přesně v té vteřině, kdy si to přiznají, vrazí dvojice svým autem do cyklisty. Nezůstává tam však ležet, ale prchá, celý od krve. Krátce nato nastoupí (údajný?) policista (Paul Sparks) do auta šokovaného páru, převezme řízení a začnou ho pronásledovat.

Zatímco Džibrán stále mluví o tom, že nehoda přeci nebyla tak hrozná, protože byl přejet „pouze“ zločinec na útěku, policista uprchlíka autem znovu zasáhne – a znovu ho přejede. A znovu. A znovu. Vlastně tak dlouho, dokud z těla zločince nezbyde jen krvavé bláto. Džibrán a Leilani zřejmě sklouzli přímo do zločineckého spiknutí – a zatímco jsou pronásledováni policií a gangsterskými skupinami, musí nějak dokázat, že s vraždou nemají nic společného.

Vyplatí se film?

Postavy, především hlavní dvojice, v tomto filmu velmi jasně figuruje jako trochu přehnané karikatury moderních mileniálů – především, protože i v nejnebezpečnějších situacích jim nechybí suchý humor a nějaký sarkastický komentář. Takové to charaktery nás dokážou většinou velmi rychle lézt na nervy – ale díky silnému hereckému výkonu Kumaila Nanjianiho a především Issy Rae, se s Džibránem a Leilani rychle spřátelíme.

Kriminální zápletka není mimochodem nijak zvlášť chytrá, jde vlastně jen o to vytvořit co nejbizarnější situace. Konec konců vás v tom ději nic nepřekvapí, mimo menší plottwist, který je ale opravdu milý a aspoň trošičku nečekaný. Když si tedy na Valentýna dáte rodinný večírek, a nemáte u sebe malé děti, tak bude „Dokud nás vražda nerozdělí“ příjemnou podívanou.

 

Zdroj: