Dnes v Ulici: Vilma doma rozpoutává peklo a Martina Jirkovi pomáhá s překladem

Dnes v Ulici: Vilma doma rozpoutává peklo a Martina Jirkovi pomáhá s překladem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
I dobrý úmysl se může proměnit v horor. Své o tom ví Nyklovi, kteří se rozhodli, že se doma postarají o babičku Vilmu. Ta ale svou nemohoucnost špatně snáší a svou zlost z nicnedělání si vylévá na svém okolí, hlavně na Kateřině.

Kateřina Vilmě poskytuje servis pětihvězdičkové pečovatelské služby  

Kateřina pendluje mezi hospodou a svou bývalou ložnicí v Lumírově bytě, kde mají aktuálně ubytovanou jeho matku. S tím samozřejmě souhlasila, protože postarat se o vlastní rodiče, to je přece správná věc. Správná, někdy ale hodně obtížná. Zvlášť, když Vendulka kvůli vyhranému výběrovému řízení neví, kam prvně skočit. Celá péče je tak více méně na Kateřině. I té však kvůli chování Vilmy začíná docházet její pověstná energie a vadnout úsměv na rtech. Místo vděku sklízí nadávky. Útěchu nachází u Venduly v bistru. Vendulka sice Kateřinu utěšuje, že si nic z toho, co jí babička řekne, nemá brát osobně. Sama ale tuší, že tohle se jen tak nepřežene. Bude potřeba rázně zakročit. Minimálně vše za tepla řekne svému tátovi Lumírovi. I ten by mohl trošku zabrat a nenechávat všechnu péči na své nové ženě.  

Lumír chystá pro Kateřinu večeři a zařizuje ošetřovatelku 

Když Lumír slyší, jak jeho matka nespolupracuje, rozhodne se podniknout přímé kroky k tomu, aby ochránil psychické zdraví všech členů své rodiny, hlavně pak Kateřiny. Chystá jí dobrou večeři, nalévá víno a k tomu vytáčí číslo ošetřovatelské služby. Někteří diváci možná namítnou, že tohle měl udělat ze všeho nejdřív. Ona zdravotní postel pro péči o ležícího člověka opravdu nestačí. Když se babi Vilma nedá umýt od členů své rodiny, nezbývá než na ni poslat ošetřovatelku. I Mário se s pomocí nabízí. Je přesvědčený, že právě on je jedním z mála, kdo do babičky Vilmy něco dostane. Od své dcerky Sofinky má totiž natrénované přesvědčovací techniky. Také jeho dcerka totiž patří k nejedlíkům a on slibuje, že do babi Vilmy klidně okamžitě dostane i syrovou brokolici. 

Příležitostí, kdy se Jirka s Martinou vidí, přibývá 

Alespoň něco může Kateřinu hřát u srdce, když to zrovna nejsou vřelé vztahy s tchyní. Přes své strasti si nemohla nevšimnout, že se mezi její dcerou Martinou a mladým starostou něco vyvíjí. Když mu Martina pomáhá s překladem, sám Jirka se nabízí, že místo ní Kateřině pomůže narazit sud s pivem. To by byl ale pohledný a úspěšný muž pro její oprsklou holčičku! Jak už ale Kateřina dobře ví, aby to klapalo, musí si na to Martina přijít sama. 

Té, ačkoliv si to ještě nepřipouští, je Jirka přinejmenším velice sympatický. Nejspíš už by jí také přišlo líto, kdyby jeho zájem najednou polevil. Oba mají jiskru, podobný humor, milují svou práci a dobré jídlo. Tady by to opravdu mohlo klapat.

Zdroj článku:
  • Autorský text