Dnes v Ulici: Redaktor Tomášek nabídne Jirkovi práci. Ten se ale radši opije

Dnes v Ulici: Redaktor Tomášek nabídne Jirkovi práci. Ten se ale radši opije
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tomášek se snaží jít na Jirku Hermana po dobrém – nebo se tak alespoň tváří. Nabídne mu zajímavou práci, protože dobře ví, že odepsaný policajt jen kouká doma do zdi. Tohle vědomí spolu s bolestivým zraněním přiměje Jirku hledat úlevu v alkoholu. Bohužel se ale ztříská na rodinné oslavě.

Jirka udělá Gábině ostudu, a to nejen před Hynkem

Redaktor Tomášek se v Coolně sejde s Jirkou Hermanem, aby mu s úsměvem oznámil, že připravuje audiopořad o vyřešených vraždách, a tak potřebuje zkušeného konzultanta k zajímavým případům. Představa, že by měli na něčem spolupracovat, se Jirkovi zdá naprosto absurdní. Samozřejmě Tomáška bez dlouhého rozmýšlení odmítne. Činí tak přesto, že vlastně nemá žádnou jinou práci a jen sedí doma a lituje se. Nedávno si totiž při testech poranil nohu. To, že ho postavili mimo službu, bylo samo o sobě otravné. Když si teď navíc natáhl sval, všechno se zdá přímo nesnesitelné.

Jirka to dnes s alkoholem poněkud přehání.
Jirka to dnes s alkoholem poněkud přehání. | Zdroj: TV Nova

Se starostmi a depresí se Herman vyrovnává alkoholem. Dobelhá se do hospody, kde si od Pumrové vyžádá pivo. Milena se mu pokusí domluvit a přesvědčit ho, aby si vzal raději prášky na bolest. Jirka už se solidně zřídil v Coolně, takže teď je ještě nevrlejší než obvykle. Přitom právě dnes chystá Gábina v hospodě rodinnou oslavu, aby ocenila Šimonův zlepšující se prospěch. Do toho Radek Mastný přidá šťastnou zprávu, že si může zažádat o prominutí zbytku trestu.

Gábininu radost však zhatí dvě věci. Pozve na rodinnou večeři také Hynka, jenž vzápětí prohlásí, že Šimon by u něho měl zůstat bydlet natrvalo, protože mu to očividně prospívá. Druhou nepříjemností pak bude to, že se Jirka přede všemi opije. Gábině to tím pádem u Hynka pořádně zavaří.

Matějova nevolnost způsobí kantorům starosti

Matěj Dvořák si už od rána stěžuje na bolesti břicha. Během Prokopovy hodiny se mu udělá špatně, takže se sebere a odběhne na toaletu. Prokopovi nezbývá než oba chlapce odvést domů, ale protože musí jít učit, požádá o pomoc Magdu. Ta se s dvojčaty zastaví v lékárně, načež je vezme domů a tam ponechá jejich osudu, což se Prokopovi ani trochu nelíbí. Co je to za nápad, aby dva šestnáctiletí kluci zůstávali samotní, ještě když je jednomu z nich zle? Jejich otec je ale údajně na služební cestě a vrátí se až večer. Podle všeho to tak u nich bývá běžné.

Zdroj článku:
  • Autorský text