„Dead for a Dollar“: Nový western s hvězdným obsazením nás láká na typickou akci

„Dead for a Dollar“: Nový western s hvězdným obsazením nás láká na typickou akci
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Veteránský režisér westernů Walter Hill má připravený další film ze svého oblíbeného žánru. V červnu 2021 uvedl, že bude zveřejněn film s názvem „Dead for a Dollar“, který vypráví příběh o poslední misi notoricky známého lovce odměn.

O čem film bude?

„Dead for a Dollar“ se odehrává na území Nového Mexika, přesněji v oblasti Chihuahua, v roce 1887. Zdá se, že primární postavou je nájemný lovec Max Borlund (Christoph Waltz), který převezme úkol od bohatého obchodníka z Nového Mexika. Borlund má vystopovat „politicky pokrokovou“ manželku obchodníka Rachel, která je momentálně rukojmí armádního dezertéra Elijaha Jonese. Poté, co Borlund najde Rachel, zjistí, že Rachel vůbec není rukojmí: úmyslně uprchla od svého násilnického manžela za Elijahem, do kterého je zamilovaná.

To staví Maxe do prekérní etické situace, kdy se musí rozhodnout, jestli buď provede práci, pro kterou byl najat, nebo pomůže Rachel uniknout svému manželovi. Mimoto se do tohoto děje zapletou soukromé problémy Borlunda s jeho úhlavním nepřítelem.

Zdroj: Denis Makarenko / Shutterstock

Jen herecká smetánka

V hlavních rolích objevíme herce, kteří takto již známe z westernů: Christopha Waltze a Willema Dafoea. Waltz, který již perlil v „Nespoutaném Djangovi“, bude hrát Maxe Borlunda, slavného lovce odměn, který je najat, aby vystopoval manželku úspěšného podnikatele. Dafoe si zahraje Joea Cribbense, což je profesionální hráč a Maxův osobní nepřítel. Znalci tuší, že výběr těchto herců není náhodný. Oba mají jedinečné charisma a oba umí geniálně zahrát jakékoliv role dostanou, a tak se jen můžeme těšit, až uvidíme tyto dva herce v jednom a tom samém filmu.

Film je zatím v úplných začátcích, momentálně nezačalo ani natáčení. Projekt je ale v posledních fázích pre-produkce a natáčení by mohlo začít v srpnu tohoto roku.

 

Zdroje: