Jak se změnila Miranda ze Sexu ve městě? Že je na holky zjistila Cynthia Nixon dva roky po narození syna

Jak se změnila Miranda ze Sexu ve městě? Že je na holky zjistila Cynthia Nixon dva roky po narození syna
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V Sexu ve městě hrála Mirandu, emancipovanou právničku, která obzvláště v prvních sériích měla slabost pro pánskou módu. V soukromém životě byla manželkou a matkou dvou dětí, a to až do roku 2004, kdy se zamilovala do ženy.

Cynthia žila s partnerem od roku 1988 do roku 2003. Mají spolu dvě děti, mladší z nich se narodilo v roce 2002, tedy jen rok před koncem vztahu. A v roce 2004 už Nixon chodila s Christinou Marinoni, ženou, do které se zamilovala a s níž v roce 2012 spojila život sňatkem. Rok před svatbou se jim navíc narodil syn. Sama Cynthia nemá pocit, že by jí to, že miluje ženu, nějak změnilo. Když už je nucena ukotvit svoji orientaci, uvádí, že je bisexuální.

Čtěte také: Nejbizarnější románky Samanthy Jones v seriálu Sex ve městě

Cyntiha si prošla těžkou životní zkouškou, když jí byla objevena rakovina prsu. Rozhodla se svou nemoc nemedializovat, aby nevyvolala poprask. Raději se soustředila na to, aby se uzdravila. Navíc měla strach, že kdyby se o nemoci vědělo, negativně by to ovlivnilo její kariéru. O své nemoci tedy promluvila, až když měla boj s ní vyhraný a od té doby je aktivistkou v boji proti rakovině prsu. I jí samotné totiž život zachránila preventivní mamografie, na kterou pravidelně chodila. Drobným paradoxem je, že i v Sexu ve městě se tato nemoc objevila. Tam ovšem postihla Samanthu, kterou hraje Kim Cattrall.

Čtěte také: Unikl scénář Sexu ve městě 3. Jednu ze čtyř kamarádek málem vyšachovali a Pana Božského scénáristé dokonce "zabili"

Kromě bohaté seriálové a filmové kariéry je i politickou aktivistkou. Navíc podporuje organizace zabývající se zdravím žen. Zároveň se zasazuje o práva LGBT komunity v Americe, obzvlášť bojovala za právo rovnocenného sňatku osob stejného pohlaví.

Čtěte také: Co vše má Kim Cattrall společného se Samanthou ze Sexu ve městě? Role Samanthy sexy herečce zničila manželství

Je dobře, že se Nixon zasazuje o práva LGBT komunity. A je dost možné, že to nedělá jen kvůli své vlastní orientaci. V roce 2018 totiž přiznala, že její nejstarší potomek, čtyřiadvacetiletá dcera, je transgender.

Čtěte také: Jak dnes vypadá pan Božský ze Sexu ve městě? Holohlavý, s kily navíc a zarostlou tváří je k nepoznání

Ačkoliv Cynthia nemá o pracovní nabídky nouzi, stále ji mrzí, že se nenatočil film Sex ve městě 3, ke kterému byl i hotový scénář. Nedošlo na něj kvůli odmítnutí Kim Cattrall. Nixon tedy navrhla, že by role Samanthy mohla být přeobsazena a jako její představitelku navrhla Sharon Stone. Zatím to však nevypadá, že by tato snaha byla úspěšná. Nixon si také pohrává s myšlenkou, že by bylo zajímavé natočit trojku s úplně jinými herečkami – a v tom případě by si představovala, aby alespoň jedna z nich nebyla běloška. V Cynthii Nixon se zkrátka emancipovaná bojovnice za rovnost a diverzitu nezapře.