Čtvrteční Prostřeno u Karla: Menu vypadalo dobře, realita však hosty moc nenadchla

Čtvrteční Prostřeno u Karla: Menu vypadalo dobře, realita však hosty moc nenadchla
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Karel pracuje jako skladník a na diváky působí sympaticky. V současnosti je asi rok bez partnerky, ale třeba některou ohromí svým kuchařským uměním. Jeho snem je podívat se do Kanady. K tomu by mu určitě výhra pomohla.

Karel o sobě tvrdí, že není vybíravý. Má rád českou kuchyni. Hosty pozval do bytu kamarádky, protože v jeho bytě mu majitelka natáčení nedovolila. Karel překvapil, když se přiznal, že ve věku 48 let má už 27letého syna.

Jako předkrm podával čtyři pomazánky a domácí chléb z pekárny. Samozřejmě, že nejvíce kritizoval Zdeněk z pondělního vaření. Vlastně měl výhrady ke všemu. Pomazánky podle něj byly nevýrazné a domácí chléb má sice rád, ale z trouby.

Hostitel si zvolil jako polévku hráškový krém. Karel do něj dává i brambory, takže krém je spíše žlutý. Petr tam ani brambory necítil, ale Zdeněk si postěžoval, že polévka spíše připomíná bramborovou kaši. Brambory do hráškového krému nepatří, takže zcela mimořádně měl ten největší kritik tohoto týdne pravdu.

Karel byl už od začátku dost nervózní a neustálá Zdeňkova kritika situaci nezlepšila. Na hlavní chod se trošku čekalo. Zdeněk byl opět nespokojený s masem. Prý bylo ze staré krávy. Láďa měl v omáčce nějaké hořké kusy cibule a nějaká zelenina podle něj nebyla moc udělaná. Sám hostitel uznal, že maso nebylo nejlepší kvality a bylo suché.

předkrm u Karla, zdroj: FTV Prima

Dezert nazvaný „Překvapení s lesním ovocem“ překvapil hlavně tím, že nebyl z lesního ovoce. Hostům však chutnal i tak. Ocenili, že hořká čokoláda vyvážila sladkost a že ovoce bylo čerstvé.

Karel si vyvařil 27 bodů. Nejméně dostal od Zdeňka a od Ládi (6). Na vysněnou cestu do Kanady si bude muset ještě počkat.

A co tentokrát řešili diváci

Diváci Karlovi fandili, protože působí sympatickým dojmem. Vaření ale nebylo ani na pohled úplně ideální. Podle diváků byla polévka úplně špatně udělaná a působila jako beton. Ani z hlavního chodu nebyli nadšení. Nejhůře dopadl úkol týdne, protože mléko s pár vločkami a lžičkou marmelády byl velký omyl a trošku ostuda.

 

Zdroje článku: