Chyby ve filmu Dědictví aneb Kurvahošigutntag s Bolkem Polívkou: trenky, slivovička i božský Kája

Chyby ve filmu Dědictví aneb Kurvahošigutntag s Bolkem Polívkou: trenky, slivovička i božský Kája
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dědictví aneb Kurvahošigutntag v hlavní roli s Bolkem Polívkou – který jiný film byste mohli vidět klidně podesáté? Ve filmu se ale vyskytuje řada chyb, a to od různých přeřeknutí přes jinou barvu Bolkova spodního prádla. V zrcadle dokonce můžete v jedné scéně zahlédnout i celý natáčecí štáb.

Jestli chcete důvod, proč se znovu podívat na to, jak rázovitý Bohuš Stejskal z vesnice dědí miliony, jak si je užívá a jak mu je ostatní z vesnice závidí, i když jim nechá zavést plyn, zaměřte se tentokrát na chyby, které se ve filmu vyskytují.

Přichází dědictví

Když se Bohuš dozví od advokáta Ulricha (Miroslav Donutil), že bude dědit, má obrovskou radost. Špatná zpráva ho však zastihne hned druhý den, kdy zjistí, že se mu uškrtila koza. A to i když mu všichni říkali, ať ji takto neváže. Ve filmu se ale nacházejí některé chyby a tahle je taková, která vám udělá radost, ale ne tu škodolibou. Když si Bohuš kleká ke své milované kozence, v záběru je vidět, že koza dýchá.

Bohuš se pak rozhodne uspořádat jeho kozence smuteční hostinu a vezme kamarády do luxusní restaurace, kde se to neobejde bez pořádné ostudy. Večer se pak ve městě rozhodne navštívit masážní salón, kde potkává prostitutku Irenku.

Postelové scény

Není divu, že většina chyb je v postelových scénách, těch si ve filmu Bohuš (Bolek Polívka) užil dostatečně. Pamatujete si na hlášku z Bohušovy návštěvy nočního klubu, kdy říká Irence, že to není cesta kolem světa, ale cesta do vesmíru? Když se příště budete na scénu koukat pozorně, v záběrech na zrcadle je vidět, že když Bolek tuto větu pronáší, nehýbe pusou. Scénu museli později dodabovat.

V postelových scénách si také můžete všímat Bohušova spodního prádla, najdete tam nejednu chybičku. V nočním erotickém klubu ho můžete nachytat v červených trenýrkách, ale ve stejné scéně, když padá na vodní postel má najednou modrošedé slipy.

A když si Bohuš běží pro čepičku, protože “Musíme dát čepičku.”, spadne na postel a je vidět, že pod prostěradlem má trenky, které by už ale mít neměl, protože mu je Irenka sundala v předchozí scéně ve vaně. 

Stěhování do chalupy

Neodolatelný upřímný Bohuš pak přesvědčí Irenku, aby se nastěhovala k němu. Ta je sice zvyklá na luxus, takže je z chalupy trochu rozčarovaná, ale co by pro peníze neudělala. Vznikají zajímavé scény, kdy se Bohušova první milenka Vlastička (Dagmar Havlová) potkává s Irenkou a tak trochu soupeří o Bohušův zájem. Nakonec se ale rozhodnou, že o bazén i peníze, které Bohuš má, se mohou rozdělit, a tak spolu chvíli vycházejí.

Irenka chodí ráda nakupovat a při jedné nakupovací scéně můžete odhalit trochu větší chybu, na kterou si střihač ve střižně možná měl dát větší pozor. Bohuš s Irenkou nakupují oblečení a v zrcadle kabinky přitom můžete zahlédnout mikrofon z natáčecího týmu a najednou i celý natáčecí štáb.

A jak to bylo s dědictvím?

Několik chyb lze najít i ve scénách, kdy doktor Ulrich ukazuje Bohušovi jeho dědictví. Třeba obchod, kde si Bohuš rozhodne přes pult skočit pro jednu slivovičku, kterou nechce zaplatit, protože je to přece jeho „kšeft“. Když jde ale k autu v další scéně, najednou má v ruce slivovičky dvě. Podobné je to i v legendární scéně s božským Kájou, kdy Bohuš potkává Karla Gotta, za kterým vyskakuje téměř za jízdy z taxíku, kde je stažené okénko. Káju na jízdu taxíkem nepřesvědčí, když se ale k autu vrací, okénko je najedou napůl vytažené.

Zvrat ve filmu přichází tehdy, kdy Bohuš už má utracené téměř všechny peníze a přichází naštvaný doktor Ulrich mu říct, že vlastně nic nezdědil, protože byl pouze nevlastní syn. V tu chvíli se od něj odvrací nejen kamarádi, ale i jeho milenky. Bohuš je zase zpátky jen obyčejným vesnickým chlapíkem. Anebo ne?

Jedna zajímavá chyba je pak na konci filmu v oslovení, kdy Bohuš mluví na Vlastičku a osloví ji Lenko. S kým si ji spletl nebo co stojí za tímto přeřeknutím, to by nás opravdu zajímalo. 

Chyb ve filmu byste našli i více, my jsme vám napsali ty, které nás zaujaly nejvíce. Nakonec je vlastně dobře, že chyby ve filmu jsou, alespoň máme další důvod si film znovu připomenout a také se pořádně pobavit.

Zdroje článku: