Chalupáři: Kdo by neznal slavný a nezapomenutelný seriál. To, jak moc dobře ho znáte právě vy, zjistíte v našem kvízu

Chalupáři: Kdo by neznal slavný a nezapomenutelný seriál. To, jak moc dobře ho znáte právě vy, zjistíte v našem kvízu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Režie se ujal František Filip a do hlavních rolí k sobě vybral naprosto rozdílné herecké typy. Sám kdysi prohlásil: „Sovák byl stylizovaný srandista, zatímco Kemr byl takový hluboký. Ale já jsem v tom cítil, že to právě ve výsledku hodí něco zvláštního. A ono to hodilo. Oba dva byli špičkoví." I vy si můžete nyní ověřit svoje znalosti o této úžasné klasice.

Složité rodinné vztahy Jiřího Sováka

Jiří Sovák režiséra požádal o roli pro svého syna Jiřího Schmitzera, ačkoliv už v té době jejich vztahy nebyly idylické. Vnuka Evžena Humla, v podání Jiřího Sováka, hraje tím pádem jeho vlastní syn. Zanedlouho poté se Sovák syna zřekl nadobro. Jiří Schmitzer způsobil dopravní nehodu, při které zemřel chodec. Policie herci našla v krvi alkohol a on byl odsouzen. Ačkoliv Jiří Sovák patřil k náruživým pijákům a říkalo se o něm, že „co on vypil, to by jiný nepřeplaval“, tak tehdy na synovu adresu prohlásil: „Že jsi porazil člověka, to se bohužel může stát, ale žes byl ožralej jak dobytek, to se nepromíjí.“

Improvizace Jiřího Sováka –⁠ plechový děti

Vybavíte si scénu, kde oba chalupáři dělají své vlastní těsto na bramboráky? Evžen Huml vytváří klasiku, ale Bohouš Císař přidává nějaké zajímavé koření. Po ochutnání „panu domácímu“ doslova hoří ústa. Koření má totiž Bohouš ze služební cesty z Indie, kde je běžně používané. Vyjádření, že v Indii mají plechový děti, je Sovákova improvizace, kterou se rozhodl režisér v tomto díle ponechat.

Podivínský sběratel Josef Kemr

Josef Kemr chodil po vesnici a poptával se po starých věcech. Šoféři, kteří herce z natáčení odváželi, vždy trnuli, co si herec s sebou zase vezme. Jednou to byl trakař, podruhé loukoťové kolo, potřetí všelijaké harampádí, kterého se místní rádi zbavili.

A nyní můžete prověřit své znalosti v kvízu. Některé otázky jsou opravdu jednoduché, jiné trochu těžší.

Zdroje článku: