Celebrity pod lupou: Se svou seriálovou postavou nemá Calista Flockhart nic společného. Je usedlá a spokojená

Celebrity pod lupou: Se svou seriálovou postavou nemá Calista Flockhart nic společného. Je usedlá a spokojená
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál Ally McBealová diváky hodně bavil. To bylo zásluhou trochu potrhlé právničky a jejích spolupracovníků. Soudní systém byl sice v podání seriálových tvůrců hodně sporný a často působil jako vystoupení amatérských herců z řad stálých pacientů psychiatrické léčebny, ale oblibu si přesto získal.

Hlavní hrdinku seriálu už v žádných nových projektech asi neuvidíme. Kvůli natáčení zmíněného seriálu měla řadu zdravotních problémů, a tak se rozhodla jít jinou cestou. Před kamery se vrací jen občas, a to spíš z nostalgie než z touhy po slávě. Tu si získala úplně jinak. Ulovila jednoho z nejžádanějších mužů v USA a dokázala si ho udržet.

Calista byla sice odmalička droboučké tělesné konstituce, ale kvůli opakovanému stěhování otce, který pracoval jako manažer potravinářské firmy, se naučila velmi brzy mít ostré lokty a nestydět se. Jejím přáním bylo dělat klauna, to však matka, která byla učitelkou, rázně zamítla. Trochu z donucení tedy vystudovala vysokou školu. Konečně byla dospělá a mohla si plnit své sny, ne ty matčiny.

Hned jak mohla, zabalila si kufry a frnkla do New Yorku hledat štěstí. Jenže stát se herečkou nebylo tak snadné, a kromě malé role v bezvýznamném divadle se jí moc sen neplnil. Aby nehladověla, pracovala jako uklízečka a servírka. I tak musela spoléhat na pomoc rodiny.

Trpělivost se jí vyplatila a získala konečně roli na Broadwayi. Tam už ji bylo vidět. Přišla první role ve filmu Ptačí klec a o dva roky později zvítězila v konkurzu na Ally McBealovou. Režisérovi se líbila její křehkost, velké oči a široký úsměv. I přes štíhlou postavu musela ještě zhubnout 10 kilogramů a hladovění se podepsalo na její psychice.

Seriál jí mnohé dal, ale také si vybral svou daň. Přestala si vycpávat podprsenku a získala sebevědomí, popularitu, peníze a další herecké příležitosti.

Jenže produkce na ni stále tlačila, aby byla hubenější a hubenější, takže přestala jíst. Patnáct hodin denně točila a potom ještě běžela do posilovny, aby splnila očekávání tvůrců seriálu. Situace se vyhrotila tak, že nad každým soustem přemýšlela, zda si ho ještě může vzít, nebo už je to moc. Bála se, že přibere nějaký ten gram. Na jídlo vlastně ani neměla čas a došlo to tak daleko, že i to málo, co ve spěchu snědla, vyzvracela. Nakonec přišlo zhroucení.

A k tomu ještě seriál začal ztrácet popularitu, a nakonec byl ukončen. I tak se stačila hodně proslavit a měla pár hvězdných známostí, ale nakonec se rozhodla, že si dá trochu život do pořádku a bude chvíli sama.

Nechtěla patřit k bezdětným ženám a žádný adept na roli otce kolem ní nekroužil, tak si adoptovala chlapečka. Život jí konečně začal dávat smysl.

Když partnera nehledala, přišlo to samo. Postaršího Harrisona Forda polila na udílení Zlatých glóbů vínem a on na ni nebyl hrubý, naopak se omlouval on. Slovo dalo slovo a následovalo rande. Ford jako zasloužilý otec čtyř dětí bodoval, přestože věkový rozdíl 23 let nebyl zanedbatelný.

Jak je však vidět, byla Calista pro slavného herce jako elixír mládí, a tak jsou spolu dodnes. Ona si pochvaluje, že se stále mají čemu smát, a on pochopil, že když bude přikyvovat, má vyhráno.

Zdroje článku: