Celebrity pod lupou: Arnold Schwarzenegger přiznal, že jeden čas nemohl být se Sylvestrem Stallonem v jedné místnosti

Celebrity pod lupou: Arnold Schwarzenegger přiznal, že jeden čas nemohl být se Sylvestrem Stallonem v jedné místnosti
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Po úspěchu v kulturistice se bodrý Rakušan rozhodl změnit pole působnosti a dobýt Hollywood. A začalo to symbolicky Herkulem, jehož fotka v dětství Arnolda motivovala ke kulturistice. V roce 1969 se totiž hledal nový Herkules!

Arnold přiznal, že o herectví nic nevěděl a polovinu věcí ze scénáře nechápal. Museli ho nadabovat, až tak špatně mluvil. Jeho nezapamatovatelné příjmení změnili na Strong. V kinech se žádný úspěch nekonal a dalších pět let o něm nikdo nechtěl slyšet. Agenti mu moc šancí nedávali. Měl moc svalů a do módy přišli chlapíci jako Al Pacino a Dustin Hoffman.

Nakonec se přece jen scénář našel. Šlo o film Zůstaň hladový, snímek z prostředí kulturistiky. Měl dost času na přípravu a začal chodit na kurz herectví. Hodně mu pomohli Jeff Bridges a Sally Field, kteří s ním ve filmu hráli.

Film byl už natočený, ale čekala ho dlouhá doba ve studiu, než doputuje do kin. Arnold se nudil. Na řadu přišel dokument Železný Schwarzenegger, který sklízel úspěch. A konečně se v kinech objevil film Zůstaň hladový, s nímž přišel pro Arnolda Zlatý glóbus pro nováčka. Když už začínal věřit, že cesta ke hvězdné slávě je otevřená, přišel propadák Kaktusový Jack.

Arnold měl výhodu, že nemusel hrát pro peníze. Už před tím, než se rozhodl být filmovou hvězdou, si nechal poradit a v době krize nakupoval levně kancelářské budovy v Santa Monice. Stal se tak poměrně rychle milionářem. Nemusel brát štěky nebo oblíbené charakterní role. Chtěl role, které z něj udělají hvězdu!

A přišel také čas pro zapuštění kořenů. Když byl pozvaný na tenisový turnaj, dostal se mezi americkou smetánku kolem rodiny Kennedy. Mladá Maria jako by byla stvořená k tomu, aby zajistila mladému cizinci v Americe opravdové zázemí.

A konečně také našel agenta, který byl ochotný o něj pečovat. Film Barbar Conan nebyl náročný na dialogy a Arnold mohl předvést své ohromné tělo v plné kráse. Během natáčení měl jediný problém – všechny scény musel točit bez dubléra. Nenašli žádného kaskadéra, který by měl jeho postavu. Natáčení bylo hodně drsné. Režisér měl za to, že ve filmu o utrpení musí herci trpět. Ačkoliv z dnešního pohledu je film bez náboje, ve své době úspěch měl. Pomohla tomu i skutečnost, že ho Arnold osobně propagoval po celém světě.

Když se měl točit nízkorozpočtový Terminátor, dostal nabídku ztvárnit postavu Kyle Reese. Zabijáckého Terminátora měl hrát O. J. Simpson, sportovní hvězda. Jenže Arnold tak barvitě vylíčil, jak by se měl Terminátor chovat jako stroj, že nakonec Simpsonovi roli vyfoukl. Přestože měl pouhých 26 replik, jako zabijácký robot byl dokonalý. To uznala i jeho herecká kolegyně Linda Hamilton, která ho zpočátku označovala jako „pozéra“, ale brzy své mínění změnila.

Arnold už pocítil slávu, ale něco mu chybělo. Potřeboval soupeře. Když ho měl, dokázal podávat mnohem lepší výkony.

Naštěstí nemusel dlouho čekat. Osmdesátá léta začala formovat dalšího akčního hrdinu. Z akčního filmu, kde se jezdilo rychle autem a střílelo, se najednou stal formát, který se soustředil na hlavního hrdinu. A o vzor akčního hrdiny se ucházel i Sylvester Stallone. Je jasné, že ti dva kamarády být nemohli. Oba byli skvělí, ale každý měl svůj styl. Arnold byl nedotknutelný, téměř nezranitelný, vždy drsný a nemilosrdný. Sylvester naopak chytal rány ze všech stran, trpěl, ale nakonec vítězil. Ti dva se tak nesnášeli, že spolu nemohli být ani v jedné místnosti.

Arnold a dcery
Arnold a dcery | Zdroj: Kathy Hutchins / Shutterstock

A jak i Stallone uznal, jedničkou se stal Arnold. A co víc, také požádal na výletě v Rakousku Marii o ruku. Stal se tak členem jednoho z nejmocnějších rodů v zemi.

Svalnatý Rakušan se také předvedl v komedii Dvojčata, která byla slušným zdrojem peněz. A kariéra se rozjela jako po másle.

Arnold se pomalu začínal ohlížet po dalších výzvách.

Zdroje článku: