Ondřej Brzobohatý jako Adam Kábrt ze seriálu Gympl s (r)učením omezeným

Ondřej Brzobohatý jako Adam Kábrt ze seriálu Gympl s (r)učením omezeným
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Talentovaný hudebník Ondřej Brzobohatý, jehož písně se řadí mezi nejkvalitnější tvorbu současné hudební scény, si střihl také několik seriálových rolí. Jednou z nich byl učitel Adam Kábrt v seriálu Gympl s (r)učením omezeným, který si získal srdce mnoha diváků.

Spravedlivý a velmi atraktivní hudebkář

Seriál Gympl s (r)učením omezeným je už záležitostí minulosti, jeho premiérové vysílání totiž probíhalo v letech 2012 a 2013. Jakožto oblíbený televizní pořad byl však na TV Nova několikrát reprízován a diváky po těch letech stále baví. Jedním z hlavních důvodů je postava charismatického a dobromyslného učitele hudební a občanské výchovy a biologie Adama Kábrta, kterého ztvárnil Ondřej Brzobohatý. Své herecké vlohy po rodičích Ondřej rozhodně nezapře.

Kristýna Leichtová jako Denisa Hájková, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Společně s Kristýnou Leichtovou (v roli Denisy Hájkové) byli hlavní dějovou linkou seriálu, která byla mnohdy velmi komplikovaná, a to zejména kvůli seriálovému bratrovi Kristýny, jehož Ondřej v roli Adama na gymplu učil. Vztah mezi nimi se postupně vyvíjel, a byť si prošli několika krizemi, v závěru seriálu jsme mohli sledovat jejich happyend. V seriálu si Brzobohatý zahrál také se svou bývalou ženou Tatianou Kuchařovou, která ho coby vypočítavá kolegyně ze studií na Pedagogické fakultě Univerzity Karlovy svedla a pěkně mu tím zkomplikovala život.

Hudební podklad k seriálu si užíval

Ačkoli se v Gymplu s (r)učením omezeným zapsal Ondřej především jako skvělý herec, jeho duše hudebníka si během natáčení seriálu také přišla na své. V pěvecké spolupráci s Ewou Farnou a Danem Bártou vznikla seriálová znělka Šestej pád, který se Ondřejovi jako autorský počin nesmírně vydařil. Gympl byl však obecně velmi úzce spojen s hudbou, a tak se diváci mohli v každém díle těšit zajímavým interpretacím známých českých i zahraničních písní, na jejichž podobě pracoval Ondřej společně s Dominikem Renčem.

Jak sám uvedl v rozhovoru pro Deník.cz, hudbu se s kamarádem Dominikem vždy snažili volit takovou, aby korespondovala s povahou seriálu i dějem jednotlivých dílu. A protože byl seriál Gympl s (r)učením omezeným pro české diváky netradičním, avšak velmi příjemným formátem, určitě by se pro další řadu nebo volné pokračování seriálu našla široká divácká základna.