AZ-kvíz neztrácí přízeň diváků ani po 26 letech, zkuste si ho v našem kvízu nanečisto

AZ-kvíz neztrácí přízeň diváků ani po 26 letech, zkuste si ho v našem kvízu nanečisto
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když AZ-kvíz vstoupil roku 1997 do vysílání, nikdo asi nečekal, že se jednou stane nejdéle trvající soutěží tohoto druhu na našich televizních obrazovkách. Snad každý někdy zatoužil zúčastnit se ho a přinést si z výherního bankomatu lákavou prémii. S námi si teď můžete zkusit náš vlastní kvíz.

Oblíbená vědomostní soutěž AZ-kvíz běží na našich televizních obrazovkách neuvěřitelných 26 let, a je tak u nás nejdéle trvajícím pořadem tohoto druhu. Dokonce i jeho moderátoři, Aleš Zbořil a Eva Machourková, jsou jeho součástí po celou tu obdivuhodnou dobu a moderování je pořád baví, stejně jako diváky baví se na soutěž dívat. Ale proč vlastně, když má vcelku amatérské dekorace a oproti jiným podobným pořadům nabízí poměrně malé výhry?

„Obsah předčí formu, na nic si nehrajeme,“ objasnil popularitu Aleš Zbořil, jemuž AZ-kvíz ve skutečnosti nezabírá veškerý čas, jak by se z obrazovek mohlo zdát, nýbrž jen asi dva dny v měsíci, během nichž se prý stihne natočit deset dílů. Nejvíc si na tom užívá setkávání s lidmi ze štábu i se samotnými soutěžícími. Každý má jinou motivaci, jiný přístup a znalosti. Snad právě tato pestrost je jedním z důvodů, proč AZ-kvíz nadále sledujeme. Ostatně, i pravidla soutěže jsou příjemně jednoduchá. Stačí jen ve dvou kolech propojit tři strany trojúhelníku dříve, než se to podaří našemu soupeři, a pak hurá k bankomatu! Vyzkoušejte si s námi náš malý AZ-kvíz. K bankomatu vás sice nevezme, ale snad se u něj dobře pobavíte.

Pokud jste si užili zdolávání záludných otázek, určitě rádi otestujete své znalosti u našich dalších kvízů. Odreagujete se a obohatíte o nové poznatky.

Zdroj článku: