Ať už je ti náct, nebo dávno ne, tyhle seriály o teenagerech tě zaručeně zaujmou

Ať už je ti náct, nebo dávno ne, tyhle seriály o teenagerech tě zaručeně zaujmou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pamatujete na filmy jako Muzikál ze střední, nebo Protivný, sprostý holky? Tyhle teenage filmy prostě měly něco do sebe. Na nové příběhy "bezstarostných" středoškoláků můžeme číhat třeba na Netflixu. Tentokrát se podíváme na nejlepší seriály o teenagerech.

Sex Education

Otis je hodný, nevýrazný středoškolák, s velice živou a na jeho vkus až příliš výraznou maminkou, která se živí jako sexuoložka. Aniž by Otis chtěl, o sexu toho ví víc než jeho spolužáci ve škole, a tak si začne přivydělávat sexuálním poradenstvím ve škole, přeroste to však v jeho vášeň a poslání. Seriál v dobré míře vykresluje to, co se odehrává v hlavně nezkušeného teenagera, jakým problémům tato skupina lidí často čelí, ale s dospělými o tom moc nemluví. Sex Education se dá vnímat jako vtipný, ale zároveň poučný seriál nejen pro teenagery.

Élite

Tento seriál nás zavede do Španělska, už v případě Money Heist jsme se přesvědčili, že zdejší producenti umí odvést sakra dobrou práci. Středoškoláky na jedné soukromé škole zajímá všechno ostatní, kromě samotné výuky. Co je ale to ostatní v programu mladého člověka? Prostě sex, party, alkohol, zkušenosti s drogami a další. Co všechno jsou mladí lidé schopní udělat pro vlastní potěšení? Znají nějaké hranice? V případě Élite se nejedná o vtipnou oddechovku jako u předchozího seriálu, určitě ale stojí za zhlédnutí.

Riverdale

Jste fanoušci Archieho komiksů? Tak neváhejte a vydejte se s Netflixem do poklidného a naprosto perfektního městečka Riverdale. Vše se změní v momentě, kdy je jeden ze studentů záhadným způsobem zavražděn a do celého případu se zaplétá i čtveřice kamarádů. 

13 Reasons Why

Hannah Baker byla mladá, krásná, chytrá a měla celý život před sebou. Přesto se rozhodla vzít si život. Seriál 13 důvodů proč vykresluje problematiku šikany na střední škole, doporučujeme rodičům dětí, aby si tento seriál pustili i se svými potomky. Zobrazuje častý problém, kdy mladí lidé nemluví se svým okolí o problémech, které se jim v životě dějí, třeba právě proto, že jejich rodiče by to nemuseli pochopit.