Herec Lukáš Příkazký nedávno zářil ve Volze, teď řádí v Agrometalu

Herec Lukáš Příkazký nedávno zářil ve Volze, teď řádí v Agrometalu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Lukáš Příkazký je herec s pravděpodobně nejčastěji komoleným jménem. Určitě ho znáte hned z několika filmů a seriálů. Na obrazovkách se v posledních letech objevuje hojně. Zahrál si třeba v seriálech Specialisté, O mě se neboj, Volha či Agrometal. V tom posledním se pokouší prorazit v muzice.

Role v Agrometalu herce Lukáše Příkazkého bavila

V osmidílném komediálním seriálu Agrometal z prostředí fiktivní české vesnice Čertice si Lukáš Příkazký zahrál svérázného hlavního hrdinu Lukyna. „Postava, kterou hraju, má průšvih, protože prošvihne výročí svatby. Na čerpací stanici následně vidí plakát, který informuje o soutěži amatérských kapel. Hlavním lákadlem je ovšem to, že vítěz soutěže získá motorku. Lukynovi se to zdá jako geniální nápad a myslí si, že případná výhra by vyžehlila problémy s jeho manželkou,“ popsal roli herec, jenž je známý např. z pohádky Sedmero krkavců (2015) nebo ze seriálu Hvězdy nad hlavou (2021).

Lukáš Příkazký jako Lukyn
Lukáš Příkazký jako Lukyn | Zdroj: FTV Prima

Humorný příběh Lukyna ho náramně baví. Neohrožený mládenec má totiž skvělý plán s jedinou chybičkou – nemá kapelu a neumí hrát na žádný nástroj. To ho však nemůže odradit od cíle vyhrát za každou cenu. Je zřejmé, že jeho zápal a snaha stát se výtečným muzikantem přinesou divákům řadu komických momentů. Seriál v režii Karla Janáka navíc láká na další hvězdná jména, jako je Kristýna Leichtová, Jaroslav Plesl, Patricie Pagáčová, Matouš Ruml nebo Milan Šteindler a další.

Nejtěžší je pro něj natáčení se zvířaty a s dětmi

Vedle Agrometalu si Lukáš Příkazký v nedávné době zahrál hned v několika dalších seriálech: Půlnoční zpověď, Specialisté a Volha.  Je však také filmovým a divadelním hercem. O tom, v jaké z těchto oblastí se cítí nejlépe, promluvil v pořadu Host Frekvence 1.

„Já vždycky říkám, že to je úplně jiná disciplína, ale není to od sebe zas tak daleko. Je to jako ragby a americký fotbal…“ Herec věří, že se mu to daří vyvážit. V Dejvickém divadle to má rád, ale neodpírá si ani zajímavé nebo hratelné příležitosti k natáčení, protože, přiznejme si, složenky se neptají.

Nejnáročnější filmový záběr prý zažil při práci na filmu Sedmero krkavců, kde musel točit s koňmi. Dělal i pár dalších věcí, jejichž součástí byla zvířata. Komunikace s nimi se někdy zkrátka nezdaří a byly i chvíle, kdy měl Lukáš Příkazký dokonce strach.

Kristýna Leichtová hraje ženu Lukáše Příkazkého
Kristýna Leichtová hraje ženu Lukáše Příkazkého. | Zdroj: FTV Prima

Ve Volze si zahrál „komunistickou rychlokvašku“

Během rozhovoru na Frekvenci 1 došla řeč i na seriál Volha. Všechny postavy v něm jsou fiktivní, tedy až na dvě – Pavla Landovského a Karla Gotta. S jejich představiteli se ovšem Lukáš Příkazký na natáčení nepotkával. „Mám postavu, která mě hrozně bavila. Je to taková komunistická rychlokvaška v té televizi. Jmenuje se Emil Zajíček a chce být redaktorem, akorát nemá talent. Když se zapne kamera, tak koktá a je z toho vyřízený, ale oni ho musejí trpět, protože má prostě červenou knížku. Chce dělat reportáže o Leninovi a pak se mu to samozřejmě během těch pěti dílů obrátí, což se mi hrozně líbí, že jako prozře. Teď ale musí pořád hrát tu hru na obě strany, pak naštěstí přijde osmdesátý devátý, tak převlíkne kabát a je to v pohodě.“

Zdroje článku: