Dnes v Ulici: To poslední, co Michal chce, je vlastní uřvané mimino

Dnes v Ulici: To poslední, co Michal chce, je vlastní uřvané mimino
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Začátky Žofky a Michala byly pořádně rozpačité. Teď už všechny ledy povolily. O jejich vztahu ví jejich rodiny a nic proti němu nemají. Mezi Žofkou a Michalem to jiskří a vypadá to, že by se mohli posunout někam dál. To by nejspíš i udělali, kdyby Iva s Vítkem nevyzradili své prťavé tajemství.

Michal má nervy v kýblu 

Takhle nervózní Michal nebývá ani před počítačovým turnajem. Prakticky jde o všechno. Před Žofkou chce situaci zvládnout na jedničku. Chce, aby se to Žofce líbilo, a rozhodně nechce mít žádný trapas. Příprava je však mnohem horší, než předpokládal. Vlastně je to celé na něm. Žofka si přijde a bude chtít romantiku. A on aby se popasoval s ochranou. Nechce být mladým otcem. Nechce, aby se kvůli nechtěnému otěhotnění jejich vztah rozpadl. To by se určitě stalo. Michal se chová zodpovědně, to se mu musí nechat. Možná se však až příliš nechává svazovat aktuální situací. Vždyť úplně stačí, aby použil kondom. Jenže když tohle děláte poprvé, je to jak výstup na Mount Everest. Navíc se nemůže nikoho napřímo zeptat.

Kaštan tuší, k čemu se schyluje 

Ani s Kaštanem nemůže Michal mluvit úplně otevřeně. Ten se však ukazuje jako velký Michalův důvěrník a podává mu pomocnou ruku. K vínu, které mu kupuje, přikládá i pár dobře míněných rad zcela zdarma. Na Michala apeluje, že i malá nepozornost může způsobit velmi dlouhodobé následky. A to by určitě řešit nechtěl. Není to zrovna to, co by už tak dost nervózní Michal chtěl slyšet, ale plně si uvědomuje pravdivost jeho slov. To nejhorší má však teprve přijít.

Michal si chce nacvičit nasazování kondomu, ale znovu se mu připomínají omezené rozměry jejich bytu 

Michal si chce zkusit nasadit ochranu podle videa na internetu. Potřeboval by však o něco více soukromí. Bára ho ruší v té nejhorší možné chvilce. Taky by se už konečně mohla přestěhovat k Brunovi a doma takhle nezavázet! Soukromí nemá Michal jisté ani večer. Jeho máma si večerním divadlem není zas až tak jistá. Michal ji nachází spát na gauči, což pro ni není vůbec typické. Teprve, až slíbí, že nakoupí a uvaří, se Iva k divadlu více přiklání. Bára bude venku a on se Žofkou můžou mít klid na své poprvé.

Michale, Báro, budete mít sourozence! 

Paralyzovaný celou situací jen těžko vstřebává, co se mu to rodiče pokoušejí říct. Začíná to ztracenou kreditkou Báry, pokračuje zázvorovými lízátky v Ivině kabelce a končí informací, že se sestrami budou mít sourozence. No paráda! Řvoucí mimino v bytě, kde už takhle není dostatek místa. Tahle nečekaná informace Michalovi natolik sebere vítr z plachet, že romantiku večer odpískává. Žofka, která k němu přijde celá natěšená, nechápe, co mu přelítlo přes nos. Michal musí s pravdou ven. S Žofkou by se vážně moc chtěl milovat, ale budou muset ještě o něco více zapracovat na prevenci. Mít vedle řvoucího sourozence ještě své vlastní dítě, tak to by byla jeho noční můra. A Žofka to plně chápe a respektuje!

Zdroj článku:
  • Autorský text