Dnes v Ulici: Po bouři je potřeba uklidit, respektive některé věci by neměly viset ve vzduchu

Dnes v Ulici: Po bouři je potřeba uklidit, respektive některé věci by neměly viset ve vzduchu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jak už to tak bývá, po každé bouři je potřeba ještě uklidit. A co když je to bouře a smršť v oblasti vztahů? Potom je to podobné. Některé věci by neměly zůstávat nedořešené viset ve vzduchu. Uvědomuje si to Robert i Kryštof. Jenže co když to způsobí ještě další kalamitu?

Dušek Vítkovi navrhuje, že se v oblasti Evivy nechá raději zastoupit

Jak moc vážně bral Robert všechny Iviny masáže a kouření s ní venku na ulici, to se teprve ukazuje. Vítek může být rád, že zakročil právě včas, spíše za pět minut dvanáct. Dušek se zamiloval a jednal jako bez hlavy. Pro Vítka je dobrou školou. Možná si po tomhle bude Vítek Ivy vážit o to více. Tedy v případě, že se Klímovi ze své krize vůbec dostanou. Doma to na to vůbec nevypadá. Iva z Vítka vytahuje, co s ním v hospodě řešil.

A když jí řekne, že mluvili hlavně o životě a že Robert po ní nevhodně slintal, naštve se na něj, že ji probírají jako krávu na trhu. Je to pro ni nedůstojné. Vítek se ale doma nechce hádat. Jen chce zpátky svoji důstojnost. Těší ho ale jedna věc. Robert sám od sebe přišel s tím, že v případě Evivy už není dál vhodné, aby je osobně zastupoval. Navrhuje proto, že pro Vítka a Miloše vybere perfektní zástup. A to se Vítkovi líbí. Dost bylo Duška! Ale znamená to, že se také přestane motat kolem Ivy? Může také taktizovat a vyčkávat, až se situace uklidní a znovu to na Ivu zkusit.

Iva si měla držet větší odstup

Teď už Iva dobře ví, že si měla od Roberta držet větší odstup. Jenže celá ta intimní záležitost s jeho rodinou se na krátkou dobu stala jejím životním vyplněním. Musí uznat, že jí bylo příjemné Duška pravidelně vídat a nořit se hlouběji a hlouběji do jeho komplikované životní situace. Přitom nejen u ní, ale hlavně u Duška to zajiskřilo. Nejméně v polovině to měla Iva stopnout. To ale neudělala, a tak si ještě nějakou dobu ponese následky svého neuváženého jednání. To se ale někdy v životě tak stane. Stereotyp vystřídá vzrušení a je z toho manželská krize jako vyšitá!

Poprvé v životě se Mára Věrce otevře a té se to zase nelíbí

A věci vyřešit si chce také Kryštof, který si myslí, že je nejvyšší čas říct o svém vztahu mámě. Té dosud nedocházelo, jak vážné to mezi opěvovanou Monikou a jejím synem je. Když jí pak Mára vpálí tato slova přímo do tváře, stěží to vydýchává a rovnou se obává, že je zatím mnohem více, než opravdu je. Jediný, kdo zůstává v klidu, je Luboš. Jeho slova však doma nemají žádnou váhu. Věrka spekuluje a nahlas uvažuje, že to s Monikou nebude stejné jako s Karlou. Ta totiž na jednom místě nevydrží. Znamená to, že bude Mára pendlovat s ní? To by mimo jiné pro Karlu znamenalo více času s klukama a méně přetahování se o ně. I když zrovna na tom se ti dva umí dobře domluvit. Otázkou spíše je, jestli Mára bude pro Moniku dostačující, když mu ani domluvený pohovor nevyšel.

Zdroj článku:
  • Autorský text