Čtvrtek v Ulici: Svatba Dominiky a Tonyho je na spadnutí a Gábina s Jirkou oslavují výročí

Čtvrtek v Ulici: Svatba Dominiky a Tonyho je na spadnutí a Gábina s Jirkou oslavují výročí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dosud Karla nad rozvodem s Kryštofem příliš neplakala, protože na to neměla čas. Teď bude mít příležitost. Stane přesně tam, kde si s Kryštofem řekli své ano. Teď je ale úplně v jiné pozici. Jako skoro rozvedená půjde Dominice za svědka. Ta je ze své vlastní svatby úplně na větvi. Nejspíš za to může i fakt, že se vdává ve vyšším stupni těhotenství. To Gábina žádné stresy po dlouhé době neřeší. Naopak si s Jirkou užívá fakt, že spolu mohou oslavit krásné roční výročí vztahu.

Dominika si neuvědomila, jak bolestivá může její svatba pro Karlu být

Aniž by si to uvědomila, objednala Dominika stejnou radnici, jako měli Mára s Karlou. Teprve teď jí dochází, že to možná pro oba bude problém. Ještě ani nestanuli před soudem, aby zpečetili svůj rozvod, a už si mohou dosyta užít exkurzi po jejich zpackaném manželství. Tou je provedou Dominika s Tondou, u kterých na rozdíl od nich láska jen kvete. Dominice to ale došlo a jen noc před svatbou se Karle omlouvá, jak je hloupá a co jí svým výběrem způsobila. Karla se snaží být silná. I ona má však slabou chvilku a Dominice přiznává, že to pro ni nebude úplně nejlehčí.

Proto kdyby zmizela, nemá Dominika plašit. Bude to znamenat, že má blízko ke zhroucení a šla se ven uklidnit a nadýchat čerstvého vzduchu. Tato informace však Dominiku rozladí ještě více. Možná by to bylo jiné, kdyby se brali až po narození jejich druhého potomka. Teď se Dominika cítí jako hrošice v bílých šatech. Ale takhle to má snad každá těhotná nevěsta, nebo ne? 

Karla Dominiku uklidňuje a ujišťuje, že vše dopadne na jedničku. Ta se ale tváří jako hromádka neštěstí, jako by se na vlastní svatbu ani netěšila. Příliš s tím však nadělá. Koneckonců nejedná se o žádnou velkou veselku, nýbrž o krátký akt na radnici a oslavu v dobře známé Coolně

Gábina se s nohama na stole na Jirku zubí a připomíná mu jejich první výročí

Že dobré konce neexistují? V případě Gábiny a Jirky ano. Co se na tento okamžik načekali? Gábina ani nevěřila, že přijde. Po strastiplných chvílích, kdy o sobě pochybovala jako o ženě, matce a partnerce, je teď vše, jak má být. Jirka má konečně zpět svoji milovanou práci. 

Šimon se dobrovolně stěhuje zpátky k ní. S Hynkem zakopali válečnou sekeru. Její rodiče vedou jen nepatrné žabomyší války. S Jirkou své krize ustáli, a tak teď mohou slavit své první výročí. No existuje ideálnější stav? Nejspíš neexistuje. A tak dříve, než se opět něco pokazí, si tento okamžik hodlá naplno vychutnat. Zkrátka nic nedělat a užívat si přítomnost. Jednoduše načerpat sílu na další výzvy, které život přináší. A že Gábina to zvládne, o tom nepochybujeme. Patří mezi nejsilnější ženy v Ulici. Těch překážek, které už zvládla, je totiž nepočítaně.

Zdroj článku:
  • Autorský text