Čtvrtek v Ulici: Magda bere ředitelování a záhada dvojčat Dvořákových je na pořadu dne

Čtvrtek v Ulici: Magda bere ředitelování a záhada dvojčat Dvořákových je na pořadu dne
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ve 4469. díle Ulice se potvrdí to, o čem už se dlouho šušká. Už před nějakým časem Irena vyslovila přání, aby jí v době její nepřítomnosti Magda zastoupila. V tomto díle Magda oficiálně na nabídku kývne. Mimo to se v jejím kabinetu začne řešit záhada dvojčat Dvořákových. Vypadá to, že si Matěj a Marek z učitelského sboru dělají dobrý den.

Čím si Marek a Matěj Dvořákovi získají sympatie Prokopa?

Matěj a Marek Dvořákovi do školy přestoupili poměrně nedávno, už teď ale dávají učitelskému sboru dost zabrat. Může za to všímavost Magdy a Otíka, díky které učitelé přišli na to, že v jejich známkách něco nesedí. Zatímco u tabule válí, v písemkách to je tomu přesně naopak. Co tím sledují? Na to bude muset Otík s Magdou a se zbytkem učitelského sboru přijít. Zdá se, že na novou dějovou linku v Ulici je zaděláno. Jaká bude? Čím si Marek a Matěj Dvořákovi získají sympatie Prokopa? A budou sympatičtí také divákům? Jak zapadnou mezi nový kolektiv? To jsou otázky, na jejichž odpovědi si budeme muset počkat.

Já to beru, říká Magda Ireně. Nemůže ale odehnat strach z toho, jak to vezme Prokop

Ačkoliv je Magda časově velmi zaneprázdněná, nabídka Ireny jí leží v hlavě... a Prokopovi pro změnu v žaludku. Proč by také ona nemohla okusit tuto příležitost? Nechce Prokopa ranit a má strach, že jakmile se stane ředitelkou, Prokop ji pustí k vodě. Ostatně podobnými strachy se zabývá při každé hádce s ním – a že jich není málo. Po dlouhé konzultaci s Tomášem, který jí radí, aby po nabídce skočila, Ireně nakonec na ředitelování kývne. Děj se vůle boží... Ostatně Prokopa tím vlastně zachraňuje. Irena totiž trvá na svém, že kdyby Magda nabídku nevzala, našla by si jiného kandidáta. Prokop by se tak mohl rozloučit i se zastupováním. O to tužší sousto to pro Prokopa ale je. Nezbývá než počkat, až ho řádně požvýká.

Zdroj článku:
  • Autorský text