Diskuze

Skutečný příběh za snímkem Chyť mě, když to dokážeš: Slavný podvodník operoval skutečné pacienty v nemocnicích

Skutečný příběh za snímkem Chyť mě, když to dokážeš: Slavný podvodník operoval skutečné pacienty v nemocnicích
Film Chyť mě, když to dokážeš s Leonardem DiCapriem a Tomem Hanksem v hlavních rolích vypráví skutečný a poutavý příběh Franka Abagnalea mladšího. Ten se již od svých 16 let aktivně účastnil nejrůznějších podvodů, díky nimž se stal inspirací i pro hollywoodské tvůrce.
Zpět na celý článek

Film Chyť mě, když to dokážeš s Leonardem DiCapriem a Tomem Hanksem v hlavních rolích vypráví skutečný a poutavý příběh Franka Abagnalea mladšího. Ten se již od svých 16 let aktivně účastnil nejrůznějších podvodů, díky nimž se stal inspirací i pro hollywoodské tvůrce.
Zpět na celý článek
Shrnutí článku: Skutečný příběh za snímkem Chyť mě, když to dokážeš: Slavný podvodník operoval skutečné pacienty v nemocnicích
Kdo byl Frank Abagnale Jr. a čím se proslavil?

Frank Abagnale Jr. byl legendární podvodník, který se již od 16 let vydával za různé identity. Jeho skutečný a poutavý příběh se stal inspirací pro film Chyť mě, když to dokážeš.

Jaké byly nejznámější podvody a identity Franka Abagnalea Jr.?

Vydával se za pilota společnosti Pan American Airways, lékaře, který dokonce operoval skutečné pacienty v nemocnicích, a také za právníka. K těmto podvodům využíval své charisma a sociální dovednosti.

Jak byl Frank Abagnale Jr. dopaden?

Byl dopaden v roce 1969 ve Francii. Poznala ho bankovní úřednice, která viděla jeho fotografii v novinách, po neúnavném pronásledování FBI pod vedením agenta Josepha Shea.

Co dělal Frank Abagnale Jr. po svém propuštění z vězení?

Po propuštění z vězení začal novou kapitolu života. Stal se bezpečnostním konzultantem FBI, kde využil své jedinečné schopnosti a znalosti k chytání jemu podobných podvodníků.

Jaký je hlavní odkaz příběhu Franka Abagnalea Jr.?

Jeho příběh nese poselství o nebezpečí podvodu a důsledcích života ve zločinu. Zároveň však nabízí cenná ponaučení o odolnosti, přizpůsobivosti a síle vykoupení, ukazující, že i zločinci mohou najít cestu k lepšímu životu.

Zpět na celý článek

Možná jste zmeškali

Malá ochutnávka dalšího dílu seriálu Hořký svět: Máma to synům moc neulehčí, ale co zmůže, když se i farář stane v pivovaru podílníkem
06.09.2022

Malá ochutnávka dalšího dílu seriálu Hořký svět: Máma to synům moc neulehčí, ale co zmůže, když se i farář stane v pivovaru podílníkem

Malá ochutnávka dalšího dílu je tady, ale určitě neprozradíme vše, ať se máte na co těšit. Malé město má celou řadu výhod, ale také je nutné...

Love Island: Byla ta chlapská líbačka opravdu jen hra a netají nám svalovci něco?
24.09.2022

Love Island: Byla ta chlapská líbačka opravdu jen hra a netají nám svalovci něco?

Už ráno se ve vile trochu ochladilo, když přišla zpráva, že bude další výměna párů. Naštěstí se potom při hře všichni zahřáli a někteří možná víc,...

Nejhezčí dárek pod stromeček? Raději žádný, tvrdí Ondřej Havel
22.12.2022

Nejhezčí dárek pod stromeček? Raději žádný, tvrdí Ondřej Havel

I když už je dospělý, na Vánoce nijak nezanevřel a každý rok se na ně poctivě, avšak na poslední chvíli, připravuje. O Vánocích v rodině zastává...

Čtvrteční Prostřeno: Romská pohostinnost u Patrika konečně prolomila kletbu mlčení
06.10.2022

Čtvrteční Prostřeno: Romská pohostinnost u Patrika konečně prolomila kletbu mlčení

Dvaadvacetiletý Patrik pozval hosty do Plané, kde žije trochu zvláštně v bytě se dvěma spolubydlícími, kteří tvoří pár. Patrik má devět sourozenců,...

Filip Čapka jako Vítek z Ulice: Otravného Kaštana bude mít doma i na Štědrý den
10.12.2022

Filip Čapka jako Vítek z Ulice: Otravného Kaštana bude mít doma i na Štědrý den

Filip Čapka si zahrál ve spoustě seriálů, např. v Místě nahoře, Dokonalém světě, Nevinných lžích, Bohémě, Vzteklině, Kukačkách nebo v seriálu...

Jak utopit Dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách: Jaromír Hanzlík byl další herec zamilovaný do Libušky Šafránkové
07.11.2022

Jak utopit Dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách: Jaromír Hanzlík byl další herec zamilovaný do Libušky Šafránkové

Libuše Šafránková byla v mládí téměř éterickou bytostí a muži měli potřebu ji chránit. Už při natáčení Popelky se do ní zamiloval až po uši Pavel...

Ulice: Kateřina dostane ten nejkrásnější vánoční dárek. Dojme i vás, to se vsaďte
15.12.2022

Ulice: Kateřina dostane ten nejkrásnější vánoční dárek. Dojme i vás, to se vsaďte

Ne nadarmo se říká, že Vánoce jsou hlavně o dětech. Vždyť to jsou právě děti, které dokážou vykouzlit ten nejblaženější úsměv na tváři dospělého a...

Zdeněk Černín z Ulice slaví dnes narozeniny. Pamatujete, koho v Ulici hrál?
02.09.2022

Zdeněk Černín z Ulice slaví dnes narozeniny. Pamatujete, koho v Ulici hrál?

Někteří herci jsou typicky seriáloví, jiné jsme zvyklí vídat zejména ve filmech. A pak jsou tu takové podivuhodné extrémy a náhody, jejichž...

Love Island: Co jiného umí gazela Tina krom pózování před objektivy?
19.10.2022

Love Island: Co jiného umí gazela Tina krom pózování před objektivy?

Bývá zvykem, že v reality show Love Island najdeme i zástupce některých exotičtějších typů ras, a ve druhé řadě pořadu tomu je také tak. Roli divé...

ZOO: Eliška je zoufalá. Tak dlouho hledala k Robertovi cestu a teď by mohl zemřít
03.12.2022

ZOO: Eliška je zoufalá. Tak dlouho hledala k Robertovi cestu a teď by mohl zemřít

To, co vypadalo jako velice vtipná záležitost, se nakonec ukázalo jako varování. Anežka si toho všimla už před časem, a proto trvala na tom, aby se...

Diskutujte

Nejnovější fotogalerie

Vasil Fridrich se tajně oženil. Jeho novou manželkou je o třináct let mladší herečka
12.09.2026

Vasil Fridrich se tajně oženil. Jeho novou manželkou je o třináct let mladší herečka

Charismatický herec Vasil Fridrich, kterého diváci mohou znát například ze seriálu Ulice nebo Devadesátky, se oženil. Za ženu si vzal o třináct let...

Seriál Hospoda dnes dojímá víc než kdy dřív, u stolu štamgastů zůstal už jen jediný muž
12.09.2026

Seriál Hospoda dnes dojímá víc než kdy dřív, u stolu štamgastů zůstal už jen jediný muž

Každé léto se vrací na televizní obrazovky a znovu dokazuje, že dobrý humor nestárne. Seriál Hospoda si i po více než třech desetiletích drží věrné...

V kinech propadl, teď dostal druhou šanci na Netflixu. Dokoukat ho do konce chce pevné nervy
11.09.2026

V kinech propadl, teď dostal druhou šanci na Netflixu. Dokoukat ho do konce chce pevné nervy

Nejdřív přišla velká ambice, potom prázdná kina a rozpačité recenze. Teď se česká zombie komedie vrací v úplně jiném prostředí. Netflix jí dává...

Václav Vydra ztratil věrného přítele. Po 24 letech přišel smutný konec
11.09.2026

Václav Vydra ztratil věrného přítele. Po 24 letech přišel smutný konec

Václav Vydra je velký milovník zvířat. Společně se svou manželkou Janou Bouškovou bydlí na statku na Slapech a zvířat tu mají požehnaně. Velkou...

Robert Nebřenský: „Pamatuju si svoje početí. Viděl jsem, jací rodiče o mě usilují v tom parku nebo kde...“
11.09.2026

Robert Nebřenský: „Pamatuju si svoje početí. Viděl jsem, jací rodiče o mě usilují v tom parku nebo kde...“

Kdo sleduje nový seriál Boží plán na TV Nova, určitě v něm kromě řady známých a mladých herců zahlédl i Roberta Nebřenského. Tento dvaašedesátiletý...

Zdeněk Pohlreich zasahuje v Jincích: Restauraci bývalého poslance trápí dluhy i chaotická kuchyně
10.09.2026

Zdeněk Pohlreich zasahuje v Jincích: Restauraci bývalého poslance trápí dluhy i chaotická kuchyně

Podnik, který měl být splněným snem, se během několika let změnil v boj o přežití. Dluhy rostou, personál odchází a kuchyně má svá vlastní pravidla...

Hrdinové Božího plánu si v nových epizodách rozhodně neodpočinou
09.09.2026

Hrdinové Božího plánu si v nových epizodách rozhodně neodpočinou

Někdy stačí obyčejná návštěva banky, venčení psů nebo vesnická veselka a poklidný den se během chvíle změní v pořádný chaos. Hrdinové Božího plánu...

Richard Krajčo vlastní budovu v malé vesnici v Podkrkonoší. Není to dům, chata, ani zámek
09.09.2026

Richard Krajčo vlastní budovu v malé vesnici v Podkrkonoší. Není to dům, chata, ani zámek

Richard Krajčo není jen zpěvák, kytarista, frontman skupiny Kryštof nebo herec. Je také majitelem jedné budovy v malé vesničce v Podkrkonoší jménem...

Jedna mrtvola, jedny trenky a rodinné tajemství. Červená sedačka Jana Krause zažije pořádně nečekané setkání
08.09.2026

Jedna mrtvola, jedny trenky a rodinné tajemství. Červená sedačka Jana Krause zažije pořádně nečekané setkání

Červená sedačka tentokrát přivítá hosty, které spojuje herectví, móda i hudební tradice. Jenže ještě než se dostane na jejich práci, Jan Kraus si...

Jeden z nejděsivějších případů Kriminálky Anděl: Zpráva z internetu zavede policisty na místo, kam by se nikdo nechtěl podívat
07.09.2026

Jeden z nejděsivějších případů Kriminálky Anděl: Zpráva z internetu zavede policisty na místo, kam by se nikdo nechtěl podívat

Na první pohled to vypadá jako další bizarní příběh z temných zákoutí internetu. Jenže tentokrát se za podivným tvrzením skrývá něco mnohem horšího...

Nejnovější diskuze