Známí neznámí: Nevinný a trochu hloupý nápad odhalí mezi partnery a přáteli nejedno tajemství

Známí neznámí: Nevinný a trochu hloupý nápad odhalí mezi partnery a přáteli nejedno tajemství
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Česká verze slavného italského filmu Perfetti sconosciuti je téměř identická s originálem, jen s českým hereckým obsazením. Italové mají trošku jiné chování, takže film místy trošku drhne, ale rozhodně to není propadák.

Stejnou cestou šli i Němci a natočili v italské licenci německý remake Téměř dokonalá tajemství. Aby toho nebylo málo, došlo i na divadelní adaptaci. Zajímavostí je, že italský originál Perfetti sconosciuti v režii Paola Genovese je zapsaný v Guinnessově knize rekordů jako film s největším množstvím lokálních remake v historii kinematografie. V roce 2019 šlo o 18 různých verzí.

Film Známí neznámí má pro diváky eso v rukávu. Tím je Martin Hofmann, který v této moderní „hře na pravdu“ hraje jednu z nejvýraznějších rolí.

Vše začalo jako žert, když se sešlo sedm dávných přátel (z toho tři páry) na večírku. Někdo navrhl položit na stůl mobilní telefony a všechny došlé zprávy a hovory během večera řešit veřejně.

Už po chvíli bylo všem jasné, že to nebyl ten nejlepší nápad, protože po celý večer vyplouvají na povrch dobře skrývaná tajemství. A najednou je všechno jinak. Každý má nějaké tajemství a ani dlouholetí přátelé nebo partneři o sobě nevědí všechno. Jejich vzájemné vztahy se v průběhu večera začínají měnit. Jak je možné, že o sobě toho tak málo věděli?

V původní italské verzi je o poznání více živelnosti a černého humoru. Tak to alespoň tvrdí diváci, kteří viděli nejdříve italskou verzi. Místy se k sobě účastníci mejdanu chovají trochu opatrně, což by v situaci, kdy je na stole alkohol a řada překvapivých událostí, mělo v průběhu večera ustupovat.

Hlavně u ženských postav (Pauhofová, Issová, Polnišová) je vidět určitá zdrženlivost oproti mužským protějškům (Hofmann, Měcháček, Maštalír a Malachovský). Jednu z hlavních rolí měl původně hrát Vojta Kotek, ale krátce před natáčením měl vážnou dopravní nehodu. Proto jeho roli převzal Tomáš Měcháček.

O změně hereckého obsazení se zmínila producentka Wanda Adamík Hrycová: 

 „Podařilo se nám nemožné. Přeobsadit dva dny před natáčením celovečerního filmu jednu z hlavních postav tak, aby to nemělo negativní vliv na vlastní film, je úloha nesmírně náročná. A nejde jen o předělání kostýmů a znalost textů, kterých je v naší konverzační komedii opravdu požehnaně. Největším oříškem bylo najít herce, který k svým kolegům zapadne herecky, energicky, vizuálně a ještě má celý srpen čas na natáčení. Nám se to chválabohu podařilo, a tímto veřejně děkuji Tomášovi Měcháčkovi, že nám zachránil krk, a jeho ženě, že nám ho pustila, i když jsme jí pokazili prázdniny.“

Film je k vidění 8. prosince na TV Nova. Už teď je v nabídce Netflixu, HBO Max a VOYO.

Zdroje článku: