Zlatá labuť: Irena se stane v očích rodiny vražedkyní, Aleně půjde o život a Eva se střetne s Gruberovou

Zlatá labuť: Irena se stane v očích rodiny vražedkyní, Aleně půjde o život a Eva se střetne s Gruberovou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Rudolf se konečně dočkal! Počítá se s ním v rodinném byznysu. Užije si tak svých pár chvilek slávy, protože návrat Petra už se blíží. Ten bude mít plné ruce práce. Zhrzená Eliška z kavárny udělá kvůli odmítnutí vysněného muže strašnou věc.

Rudolf je bez pervitinu úplně vyřízený a jen díky tomu, že si vzpomene na zapomenutou drogu v autě, se na chvíli dává dohromady. Právě díky pervitinu není schůzka s Gruberem takovou katastrofou, jak se na první pohled zdálo. Ale Rudolf netuší, co je Gruber zač a ani dobře míněné rady Lukáše si nijak k srdci nebere. Povzbuzený drogou získal pocit, že Irenu lehce dokáže nahradit.

Lukáš a Irena
Lukáš a Irena | Zdroj: TV Nova

Irena dostává od manžela ultimátum

Ta mezitím bojuje o děti, které jí matka nechce svěřit, dokud kvůli své sexualitě nevyhledá odbornou pomoc. To odmítá. Nechce vyzkoušet elektrošoky a podobné zaručené postupy, které se při takové léčbě praktikují. Zatím matku nechává být a opět spoléhá na manžela. Jenže tentokrát to s Lukášem neuhraje tak hladce.

Výstřel, který se ozval z horního patra obchodního domu, sice nezasáhl Irenu, ale Lukáš poslal kulku, která skončila v pohovce, na balistiku. Tak chce Ireně dokázat, že Marta byla zastřelená z její zbraně. Irena je v tomto ohledu klidná. Její zbraň to nebyla. Měla ji v trezoru.

Jenže něco nevyjde a Irena spadne do pasti. Balistika potvrzuje, že kulka je shodná s tou, co zabila Martu. Irena má jediné vysvětlení. Někdo musel slyšet rozhovor s Lukášem a spojit se s Gruberem, který obstaral posudek. Má tak Irenu v hrsti. Bezradná žena se tak obrací na jediného člověka, o kterém je přesvědčená, že za ní bude stát. Lukáš je ale tvrdý a chce, aby Irena na oplátku okamžitě přerušila vztah s Alenou a vrátila se domů dělat manželku a matku. A ona souhlasí.

Eva musí čelit útokům od Gruberové

Ani Eva nemá klid. Naštěstí není těhotná. Martin se jí však vyhýbá a když už se potkají, slyší od něj jen výčitky, že spí s Gruberem. Celé se to ještě zhorší, když Eva jede za Gruberem vozem, který poslal. Uvítá ji jeho těhotná manželka, které se udělá špatně. Když se dostaví Gruber, není k Evě vlídný. Ona mu vrací perly a prosí ho, aby ji už nechal být. On s tím souhlasí, ale jedním dechem dodává, že jí už nepomůže, až se bude za někoho přimlouvat. Jenže tak snadné to Eva asi mít nebude. Naštěstí se alespoň konečně udobřila s Martinem. Musela se ale smířit s tím, že nehodlá se spoluprací s fotografem Skalským skončit. Na půdě tak na cyklostylu množí letáky.

Gruber s Bouchnerem
Gruber s Bouchnerem | Zdroj: TV Nova

Eliška se mstí

Jeden takový leták se možná stane příčinou nepříjemných událostí, když ho Martin přinese Skalskému do Labutě. Fotograf řeší s Eliškou dávnou aférku a vysvětluje jí, že už si ani nepamatuje její jméno. Ale vzpomněl si, že ji před časem fotil a přinesl fotky. Bohužel se k nim omylem dostal i zmíněný leták. Zhrzená Eliška, která si na Skalského myslela, se rozhodne jednat. Když vidí muže svých snů, jak flirtuje s Horkou, leták odevzdá Bouchnerovi. Přidá také informaci, že ví, kdo je šíří. Gruber nešetří pochvalou, jak je jeho poskok šikovný.

Jakub s hazardem nepřestal

Velké drama se odehraje na terase. Lichvář si opět přišel za Alenou pro Jakubův dluh. Ten s hazardem nepřestal, a Alena tak skončila na terase s nožem na krku, což mělo Jakuba motivovat k okamžitému zaplacení ohromného dluhu. Alenu zachránili Maškovi, kteří nebezpečnému muži dali všechny cennosti, co u sebe měli. Když se Irena vrhla na Alenu, aby ji objala, Lukášovi došlo, že svou ženu nikdy nedonutí, aby se své lásky vzdala.

Zdroje článku: