Zlatá labuť: Nerozvážné rozhodnutí zhrzené Elišky může přinést do obchodního domu pohromu

Zlatá labuť: Nerozvážné rozhodnutí zhrzené Elišky může přinést do obchodního domu pohromu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Téměř celou první sérii nás tvůrci napínali přítomností elegantní mladé ženy, která vysedávala v kavárně v horním patře obchodního domu a působila hodně tajemně. Nakonec, když už začínala být podezřelá a také potřebovala nějaký příjem, se nechala v kavárně zaměstnat.

Eliška konečně potkala svého vysněného muže

Nabízelo se hodně možností, jak mohla dějová linka mladé ženy Elišky pokračovat. Bohužel tvůrci zvolili tu nejbanálnější možnou věc. Eliška (Michaela Maurerová) chodila vyhlížet muže, se kterým se měla setkat při otevření obchodního domu. Když nepřišel, ona byla přesvědčená, že to nebylo jeho nezájmem a chodila do Labutě v očekávání, že ho potká.

Jak se ukázalo, tím princem na bílém koni byl fotograf Oldřich Skalský, který Elišku stihl za jediný společně strávený den pobláznit tak, že už si nejspíš vyšívala ubrusy do výbavy v očekávání blížící se svatby. Ani na okamžik ji nenapadlo, že se Skalský na schůzku nedostavil nejen kvůli příchodu Němců, ale i proto, že to z jeho strany bylo jen jedno hezké odpoledne a dál zájem neměl.

Nakonec se Eliška přece jen dočkala. Poté, co konečně pochopila, že byla naivní a její princ už má vyhlédnutou jinou princeznu a nepamatuje si ani její jméno, využila příležitost a pomstila se mu.

Mladá žena reagovala jako husa a ohrozila celý obchodní dům

Aby si odmítnutá naivka udělala dobře, odevzdala Bouchnerovi leták, který ji omylem Skalský předal spolu s fotkami, které jí při jediném setkání udělal. A ještě navíc Bouchnerovi řekla, že asi ví, kdo letáky v obchodě šíří. Gruberův poskok se okamžitě s novinkou pochlubil Gruberovi. Teď je jen otázkou, jak moc si tvůrci s tématem pohráli.

V ohrožení nemusí být jen Oldřich Skalský, který by zřejmě u výslechu prozradil, kde se letáky tisknou. To by znamenalo obrátit pozornost Němců k domu, kde žije Martin Kantor, Bára Veselá, Eva Dušková a Alena Zimová. Němci to mohou využít i jako záminku, aby svou pozornost upřeli k Židům, kterým se zatím podařilo v Labuti zůstat. Mohlo by to také znamenat, že by obchod přešel do německé správy. Zaměstnanci by mohli být podrobeni tvrdým výslechům. A to všechno kvůli jedné labilní a uražené ženě.

Najde rozvážný šéf kavárny nějaké nejméně špatné řešení a napraví Eliščinu nerozvážnost?

Je ještě jedna šance, že se takové peklo nerozpoutá. Je tady možnost, že Eliška ještě žádné jméno neuvedla a poté, co se svěřila šéfovi kavárny Karlu Vágnerovi (Vasil Fridrich), mohou najít řešení, které by mělo co nejmenší dopad na celý obchod. Třeba by jim mohl poradit šéf ostrahy Václav Mach.

Zdroj článku:
  • Autorský text