Barbora Bočková si ráda mění repliky. Ve Zlaté labuti to ale nemá zapotřebí

Barbora Bočková si ráda mění repliky. Ve Zlaté labuti to ale nemá zapotřebí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herečka Barbora Bočková, známá např. ze seriálu Chlap nebo z filmu Promlčeno, má prý takový drobný zlozvyk, že si při natáčení občas mění slovíčka a repliky. Díky kvalitním scénářům ke Zlaté labuti, kde hraje Petrovu snoubenku Markétu, to ale kupodivu dělat nepotřebuje.

Její životní cesta napřed vedla ke sportu

Barbora Bočková se narodila 17. listopadu 1989. Její maminka a babička léta cvičily a trénovaly v Třebíči moderní gymnastiku, a tak s tím přirozeně začala také – už od čtyř let. V deseti dokonce vyhrála mistrovství republiky. Uvědomila si však, že na vrcholové úrovni neprorazí. Po maturitě vystudovala fyzioterapii na Fakultě tělesné výchovy a sportu Karlovy univerzity. Sport ji naučil vytrvalosti, zatímco fyzioterapie jí dala porozumění lidskému tělu.

Ve věku, kdy už jiní lidé obvykle vědí, co chtějí v životě dělat, zamířila na DAMU a rozjela svou hereckou kariéru. Od sezóny 2018/2019 je členkou hereckého souboru Divadla Na zábradlí. Kromě toho si už zahrála v několika seriálech a filmech. Nejvýraznějších rolí se jí zatím dostalo v Případech 1. oddělení, Chlapovi a v thrilleru Promlčeno (vše 2022).

Natáčení dobového seriálu si užívá

V seriálu Zlatá labuť teď ztvárňuje Markétu Dietrichovou, snoubenku hlavního hrdiny Petra Kučery (Adam Vacula), který si však myslí na Báru Veselou (Marta Dancingerová).

„Moje postava ne že by nebyla nejbystřejší, ale spousta věcí jí dochází dlouho,“ řekla Barbora Bočková v pořadu TV Nova. „Jestli si něco užívám, tak přesně to, že jsem mohla do toho dobového projektu přijít, protože jsem nikdy předtím žádnou dobovku nenatáčela. Zároveň jsem se setkala s naší kostýmní výtvarnicí Míšou, která je neuvěřitelnou esencí této doby. Mám na sobě i originální šaty, i šaty šité v této době, ale podle originálních předloh, a pro mě je to úplně ráj na duši… Mám ráda to, jak pan Coufal, autor scénářů, přemýšlí a jak ty linky tvoří. Pro mě osobně jsou všechny ty příběhy kvalitně napsané. Mám takový nešvar, že si ráda měním slovíčka a repliky. Uvědomila jsem si asi u svého pátého dílu, co jsem natáčela, že vůbec nemám tendenci to u těchto scénářů dělat.“

Markéta stojí mezi Bárou a Petrem.
Markéta stojí mezi Bárou a Petrem. | Zdroj: TV Nova

Její postava ve Zlaté labuti nevzbuzuje sympatie

Markéta Dietrichová nepatří k příliš oblíbeným postavám, jelikož stojí v cestě pravé lásce obyčejné prodavačky Báry a zámožného Petra. Kdyby si však Petra nevzala, ohrozilo by to důležitý obchod s rodinou Dietrichových, na který se Kučerovi upínají.

Kromě toho je Markéta prolhaná tajnůstkářka, jež neustále kašle a pokouší se to všemožně skrývat – nebo alespoň zlehčovat. Své problémy zpočátku sváděla na běžnou chřipku či nachlazení. Postupně začalo být čím dál jasnější, že se asi bude jednat o něco závažnějšího. Koneckonců vykašlávala krev. Petr už se pustil do pátrání po tom, co jeho nastávající vlastně je. Horlivě se o tom dohadovali také diváci na sociálních sítích. Markéta si chce Petra navíc pojistit těhotenstvím, které si však mohla docela dobře vymyslet, aby uspíšila svatbu.