Zlatá labuť: Markéta Petrovi lže, klavíristka Marta zaslechla v obchodě známý hlas muže a zpanikařila

Zlatá labuť: Markéta Petrovi lže, klavíristka Marta zaslechla v obchodě známý hlas muže a zpanikařila
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Markéta plánuje zásnuby a nejraději by už rovnou přešla k svatebním přípravám. Zatímco všichni kolem mají plnou hlavu starostí, které přináší doba, Ditrichová jako by žila na jiné planetě – zajímá ji jen to, co si vzít na sebe a jak nejlépe naplánovat zásnubní hostinu. Možná ani neví, co se v zemi děje.

Petr je stále na pochybách, zda má s takovou ženou plánovat svou budoucnost. Navíc je přesvědčený, že k němu Markéta není upřímná – pochybuje i o tom, že dítě, které čeká, je jeho. Možná proto celá její rodina tak spěchá, aby už byla pod čepcem. Jde přece o dceru z bohaté rodiny a je trochu podezřelé, že už dávno neměla vhodného nápadníka. Takže pořád nic, ale teď najednou honem do manželství? Petr se rozhodl alespoň částečně své pochyby rozptýlit. Využil Markétiny přítomnosti k tomu, aby pozval rodinného lékaře, kterému může věřit, aby snoubenku vyšetřil. Ujasnilo by se tak, že opravdu otěhotněla v době, kdy s ní byl.

Markéta se návštěvou lékaře tak vyděsila, že se zamkla v pokoji a odmítla vyjít ven. Údajně nebyla na cizího lékaře připravená a hned volala otci. Ten přiběhl a dceru podpořil. Petrovi zároveň začal vyhrožovat, že pokud nemá k budoucí ženě a její rodině důvěru, může to narušit obchodní plány rodin, za což jej rodiče rozhodně nepochválí. Když Petr odešel řešit pracovní věci, Ditrich se obrací na dceru, jestli si ještě myslí, že předstírané těhotenství byl dobrý nápad. Markéta se však ohradí, že to byl matčin nápad na to, jak Petra konečně donutit, aby svolil se sňatkem.

Marta a Bára na terase
Marta a Bára na terase. | Zdroj: TV Nova

Marta už zase pravidelně chodí hrát do kavárny a Lukáš se kolem ní motá. Ona mu ale příliš velké naděje nedává a říká mu to na rovinu. On ji přesvědčuje o tom, že umí být trpělivý.

Když už to vypadá, že je Marta v klidu, jednoho dne zaslechne někde v dálce na chodbě známý mužský hlas. Začne panikařit, protože jde o násilníka, kvůli kterému se chtěla zabít. Začíná rychlá akce na polapení dotyčného muže. Jak se ukáže, výtahem jel prodavač Mauer (Adrian Jastraban). Ten tak končí v kanceláři, kde je podroben výslechu. Vyplašený prodavač se přiznává k tomu, že si z jídelny odnáší zbytky jídla. Myslí si, že to je problém, kvůli kterému si ho předvolali, a nabízí, že bude odnesené jídlo splácet. Omlouvá se, protože netušil, že dělá něco špatného. Jídlo by se nejspíš vyhodilo, tak ho nosí na ubytovnu, kde žije s manželkou Annou (Lucie Štěpánková), se kterou prodává v přízemí obchodu hudební nosiče. Na ubytovně jsou váleční uprchlíci a jídlo je pro ně.

Když zjistí, z čeho je podezřelý, souhlasí s tím, že se s Martou Fraňkovou potká, aby slyšela jeho hlas. Jak se vzápětí ukáže, jeho hlas to nebyl.

Chlapec, který se objevil v dětském koutku, je stále v péči Anny Mauerové, která ho živí a nechává přespávat na ubytovně. Vedoucí ostrahy Mach trvá na tom, že musí věc nahlásit na policii a Karel Mauer upozorňuje manželku, že musí počítat s tím, že se o chlapce někdo přihlásí.

Jenže policista, který přišel, oznamuje Machovi, že nemají nahlášenou žádnou ztrátu dítěte – pokud se o něj Mauerovi chtějí starat a nikdo se o něj nepřihlásí, může kluk zůstat u nich. Jediné zjištění, které Anna učinila, bylo to, že chlapec je Žid, protože má obřízku. Jeho rodiče tak mohou být ve spárech Němců.

Když Bára zjistí, že s chlapcem žijí na ubytovně, vezme je do bytu k Markovi. Ten ho asi chvíli potřebovat nebude, tak proč by nemohl posloužit pro dobrou věc. Když je Bára přivedla do bytu, našla dopis od Marka, který jí tam zanechal pro případ, že by skončil ve spárech policie. A navíc se nakonec setká i s Markem, který přijde v policejním doprovodu do obchodního domu, aby byla provedena rekonstrukce krádeže šperků.

Zdroj článku:
  • autorský článek