Plátna kin se dočkají filmu Zákon lásky. Premiéra je naplánovaná na 5. srpna

Plátna kin se dočkají filmu Zákon lásky. Premiéra je naplánovaná na 5. srpna
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jedno z nejvíce ošemetných a stále probíraných témat dnešní doby je právoplatné manželství, homosexualita a různé sexuální orientace. Tomuto tématu se věnuje i tragikomický dokumentární film, jehož spolurežisérkou je Barbora Chalupová. Zákon lásky se stane hlavním tématem nejen mezi českou veřejností, ale také v samotné sněmovně.

Barbora Chalupová se dotýká ošemetných témat

Práci této skvělé režisérky jste mohli vidět již před několika měsíci v kinech a slyšet o něm snad ve všech médiích. Úspěšný dokument V síti totiž zvedl povědomí o nebezpečí na internetu pro mladistvé – a rozhodně neunikl nikomu. Barbora Chalupová si pro druhý film s nádechem dokumentu vybrala téma rozdílu registrovaného partnerství a manželství. Rozhodně takové téma v českém filmu nikde nenajdete, a tak se můžete těšit na originální počin.

Manželství pro všechny

Ve filmu se zavádí „zákon lásky“, který dodá všem stejné právo na manželství, bez rozdílu sexuální orientace. Někomu ale přece jen tento zákon může vadit, a tak se téma začne propírat v Poslanecké sněmovně České republiky.

Film sází na aktuálnost

Časosběrný dokumentární film je několikaletou prací, kdy si režisérka Chalupová zjišťovala veškeré informace o registrovaném partnerství, a dokonce dostala i mnoho reakcí na nespravedlnost od homosexuálů, kteří už léta bojují za své právo — vstoupit do manželství.

Filmový počin nejspíš očekává už od samotné premiéry velký boom, jelikož je velmi aktuální. Poslední klapka totiž padla v květnu, kdy se konečně dostalo téma manželství pro homosexuály do Sněmovny k hlasování a prvnímu čtení navrhovaného zákona.

Upoutá vás už samotný plakát k filmu

Plakátu k filmu se ujal Jan Purkar, který díky talentu získal Českého lva v roce 2020 za vizuál k filmu Krajina ve stínu. V případě filmu Zákon lásky se rozhodl ztvárnit na filmový plakát rozkrojený svatební dort, který poukazuje na téma manželství. Na první pohled vás však zaujmou figurky na svatebním dortu.

Zdroj: