10 velmi zajímavých momentů, kterých jste si v Teorii velkého třesku nevšimli

10 velmi zajímavých momentů, kterých jste si v Teorii velkého třesku nevšimli
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál Teorie velkého třesku si již krátce po své premiéře získal ohromné množství fanoušků a když v roce 2019 po dvanácti letech končil, měl doslova kultovní status. Možná si i vy myslíte, že jej znáte nazpaměť. Opravdu vám ale nic neuteklo?

Status kultu si seriál udržuje dodneška, a i v České republice patří mezi nejoblíbenější a často reprízovaná díla. Pokud se i vy počítáte mezi pravověrné fandy téhle jedinečné partičky „nerdů“, kterou doplňuje krásná a „normální“ Penny, všechny díly jste jistě viděli několikrát. Příznivci seriálu ale objevili několik zajímavostí, kterých opravdu není snadné si všimnout. Víte o nich?

Penny a její koupelna

Hned dva díly nás ve třetí sezóně zavedly do koupelny v bytě Penny. Zdá se ale, že během oněch šesti dílů, které obě návštěvy dělí, stihla Penny provést v koupelně výraznou změnu: nahradit skříňku nad svým umyvadlem nástěnným zrcadlem.

Zvláštní nápis v prádelně

V prádelně tak typické pro americké bytové domy se odehrává hned několik zajímavých scén a konverzací mezi hrdiny. Všimli jste si ale někdy cedulky upozorňující na to, že ten, kdo pere by přitom měl zůstat oblečený? Možná nám někdy tvůrci prozradí, proč cedulka v prádelně vlastně visela…

Vyrobit si vlastní IKEA sedačku?

V jedné z prvních epizod si Penny kupuje sedačku. A protože má poměrně hluboko do kapsy, vybere si sedačku IKEA. Seriálovým rekvizitářům se ale nelíbily barvy, které IKEA u svých sedaček nabízela, proto dali originálnímu gauči IKEA nový potah, aby lépe zapadal do celkové konceptu bytu Penny.

Kontinuitu dílů demonstrují i scény z prádelny

S prádelnou se pojí i další zajímavost. Postavy totiž ve scénách z prádelny většinou perou to oblečení, které měli na sobě v předchozím díle. Takováto míra pozornosti k detailu a zachování kontinuity si zaslouží skutečné uznání.

Raj zjevně rád mění dekorace ve svém bytě

Rajeshův byt není hlavním interiérem, několikrát jsme do něj ale nahlédnout mohli. Ti vnímavější si všimli, že v průběhu let se hned dvakrát změnila dekorace vedle jeho lednice. Nejprve tam byl malý stolek s lampičkou a obrazem na zdi, poté stůl s dekoracemi a neonové světlo, a nakonec další plakát.

Jedno jediné patro

Hrdinové seriálu často chodí a konverzují na schodech. Divák má představu, že byt Sheldona a Leonarda je v některém z vyšších podlaží. Skutečnost je ale taková, že všechny scény se schodiště, ať již se měly odehrávat v přízemí nebo v patře, jsou točené na jednom a tom samém místě. V ateliéru byla vytvořena scéna výtahu se schodištěm po jeho stranách. Ta se vždy musela předělat podle toho, zda se děj odehrával nahoře, nebo dole.

Raj a Bernadette: život v jednom bytě

Všimli jste si někdy toho, že v žádné epizodě se děj neodehrává současně v bytě Rajeshe a v bytě Bernadette? Je to proto, že se jedná o jeden a ten samý byt (v ateliéru vytvořený samozřejmě), který se musel vždy přestavět a předělat.

Když superhrdinové, tak jedině ze stáje DC

Superhrdinové jsou častým tématem rozhovorů mezi postavami, které navíc nosí superhrdinské kostýmy, kupují si merch apod. V naprosté většině případů jde však o hrdiny z DC univerza. Vysvětlení je prosté a není jím nenávist Marvelu. Jde o to, že jak Teorie velkého třesku, tak DC univerzum jsou vlastněny společností Warner. Prosté, že?

Čísla bytů Amy a Willa Wheatona

Čísla bytů, ve kterých žijí Amy a Will Wheaton nejsou rozhodně zvolená náhodou. Amy bydlí v bytě č. 314, jedná se tedy o jasný odkaz na číslo Pí. A Will Wheaton žije v bytě 1701, což je číslo vesmírné lodi Enterprise ve Star Treku.

Fotky na lednici Penny

Penny má na lednici fotografie sebe a Leonarda, což je očekávané. Kdo jsou ale lidé na ostatních fotkách? Jde o další členy štábu, se kterými se Kaley Cuoco vyfotila. Ti tak měli možnost se alespoň tímto způsobem dostat přímo do seriálu.

Zdroj článku: