Na co se můžete těšit ve vánočním dílu Ulice?

Na co se můžete těšit ve vánočním dílu Ulice?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V Ulici se slaví Štědrý den a přípravy na dokonalý večer vrcholí. Ale protože jsou Vánoce plná překvapení, budou se překvapivě slavit úplně jinak, než si mnozí původně naplánovali. Budou to však jedny z nejkrásnějších Vánoc, které v roce 2021 obohatí Štědrý den a večer nejen rodinám v Ulici, ale i vám.

U Marečků se zdobí stromeček a Vojta netrpělivě čeká, až přiletí Ježíšek a nadělí mu dárky. Vyzvídá na Kryštofovi, kde je Ježíšek teď a jak je možné, že stihne obletět celý svět a přinést dárky všem dětem. Láme si svou dětskou hlavičku a podrobí rodiče všetečným otázkám. Věrka, která si vezme na starost přípravy jídla, zkazí krém do košíčků, ale jako správná hospodyně si ví rady a situaci zachrání. 

 

U Nyklů se konají přípravy na Štědrý večer a schází se celá rodina. Sejdou se tu dokonce dva druhy bramborového salátu. Jeden od Vilmy jako zástupkyně tradiční starší generace, která uznává jen tradiční přípravu bramborového salátu a druhý je od Venduly, která razí zdravou variantu. Možná to znáte také. Jsou to takové roztomilé rodinné spory o to, kdo ho dělá lépe a který je ten pravý. A protože Vilma nemá ráda novoty, chystá se Vendulčin mdlý salát vylepšit. Vendula si do něho však nenechá sáhnout.

Zatímco ženská část rodiny chystá na stůl cukroví, jednohubky a vše, co ke štědrovečerní tabuli patří, Lumír s Pavlem “zdobí” byt, a přitom tajně panákují. A protože se jim Vilma zdá být nějaká napjatá, rozhodnou se jí tito dva dobráci tajně zvednout náladu. Jejich plán však překazí nečekaná náhoda, která poznamená celý zbývající večer. Tato náhoda, nebo spíše nehoda, je přivede do hospody ke Kateřině, ale Vilma trucuje, že nikam nejde, a tak to vypadá, že kvůli její umíněnosti a tvrdohlavosti neoslaví Vánoce se svou rodinou.

Nyklovi však nebudou jediní, kteří budou dělat Kateřině a Jonášovi v hospodě společnost. Zastaví se tu na zahřátí i Karla s Kryštofem, Vojtou a malým Karlíkem. A ze dvou salátů jsou rázem čtyři. Proč čtyři? No protože se Karle s Kryštofem podaří nalákat Věru, aby s Lubošem přišli do hospody pod záminkou, že se tu bude konat soutěž bramborových salátů. A ten čtvrtý připraví Kateřina. Co myslíte, koho salát vyhraje? 

Vilma nakonec dostane rozum, protože si vyslechne Lumíra, jak vypráví o překvapení, které pro ni vymyslel samotný Lexík. A rychle jí tak dojde, že její vzdor je zbytečný. Vzdorovat pozvání ke společnému stolu nebude ani pan Kaštan, který musí nakonec zastat tu nejdůležitější úlohu. Stane se z něj totiž Ježíšek. A bude mít i své pomocníky, bez kterých by dárky dětem pod stromeček nedopravil. U stromečku se potom sejdou i další obyvatelé Ulice a všichni si společně zazpívají nádhernou vánoční píseň, která jistě potěší a dojme i vás diváky. 

 

Krásné Vánoce!

 

Zdroj:

  • autorský text