Útes smrti: Hlavní hrdina málem přišel o život, co se mu stalo?

Útes smrti: Hlavní hrdina málem přišel o život, co se mu stalo?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Charismatický Luke pořádá výletní plavbu, na níž přizve svého dávného kamaráda Matta, který s sebou vezme svou přítelkyni Suzie. K nim se přidávají bývalá Lukova láska a Warren. Výlet se zdá být dokonalou idylkou, Luke a Kate v sobě znovu objevují své staré city a užívají si jeden druhého. Ovšem nic netrvá dlouho, loď se velkým nárazem převrhne a celá posádka se ocitne ve vodě, která je plná krvelačných žraloků.

Film je inspirován skutečným příběhem třech mužů

Inspirací pro natočení filmu se stala skutečná událost. Raye Boundymu a jeho dvěma kolegům se v roce 1983 potopila loď poblíž australských břehů. Právě tam se stali terčem útoku žraloka tygřího. Bohužel, oba dva jeho společníci nepřežili, přežil pouze Raye.

Kde všude se natáčelo?

Snímek se natáčel v oblasti australského státu Queensland, ale také na exotických místech na severovýchodě Austrálie. Ve filmu se tak objevuje Velká korálová bariéra nebo ostrov Fraser, který se nachází v Korálovém moři.

Herci byli vystaveni nebezpečí

Herec Damian Walshe-Howling, který ztvárnil Luka, hned v prvních natáčecích dnech nešťastně šlápnul na tzv. kamennou rybu Synanceia – toto šlápnutí kvůli jejímu jedu může být pro člověka smrtelné. Další nebezpečí na herce čekalo, když natáčeli záběry se skutečnými žraloky v Port Lincolnu.

I chybičky se vloudily

Všimněte si, že ve filmu se jeden záběr z podmořského světa opakuje celkem třikrát. Nejdříve při potápění u ostrova, kde se záběr objeví hned dvakrát po sobě, pak v 62. minutě.

Zajímavosti z natáčení

Celé natáčení trvalo pouhých pět týdnů a v celém filmu se objeví celkem 6 osob.

Tento napínavý thriller si nenechte ujít, vidět ho můžete 25.9. ve 22.25 na televizi Prima Cool.