V pondělní Ulici se Magda dozví o Sonině stížnosti a omluví se Otovi. Měl celou dobu pravdu

V pondělní Ulici se Magda dozví o Sonině stížnosti a omluví se Otovi. Měl celou dobu pravdu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tahle kudla vražená do zad Magdu asi ještě pořádně zabolí. Když jí Jirka Hložánek v pondělí řekne o Sonině udání na školském úřadě, konečně si uvědomí, co je její vykutálená zástupkyně zač. Otíkovi se pak upřímně omluví za to, že mu nechtěla věřit. Jako jediný Soňu hned prokoukl.

Matěj u Soni nadále vzbuzuje podezření

Magda se v pondělí bude radovat z plodů své usilovné práce, tedy alespoň ze začátku. Uvede Irenu Landovou do nově zařízené studovny pro doučovací kroužek, která by mohla zároveň posloužit při setkávání s rodiči nebo různých seminářích. Irena je z útulné místnosti nadšená, rychle se však v rozhovoru přesune k osobním tématům. Mrzí ji, že je Magda pořád sama, ale ta prohlašuje, že je takhle spokojená.

Po návratu z náročné cesty Evropou se v pondělí objeví ve škole bratři Dvořákovi a Matěj hned vyjádří přání sejít se o přestávce s paní ředitelkou. Soňa je naneštěstí u toho, a tak se do ředitelny pro jistotu pozve také, snad aby dohlédla na to, že nedojde k něčemu nepřístojnému. Její přítomnost Matěje překvapí a vezme mu vítr z plachet, přesto opět najde řeč a omluví se Magdě za zveřejnění choulostivé fotky na sociálních sítích. Soňa se ho zeptá, jestli s tím měl něco společného, ale to mladík popře. Jen ho zkrátka mrzí, že má paní ředitelka kvůli takové hlouposti problémy. Jeho omluva přijde Soně náramně podezřelá – jako by měl černé svědomí.

Magda ještě neví, jaká pohroma se na ni řítí.
Magda ještě neví, jaká pohroma se na ni řítí. | Zdroj: TV Nova

Teď už i Magda uzná, že Soňa je podlá mrcha

Později během schůzky se Soňou zavolá Magdě nezvykle vážný Jirka Hložánek s prosbou o setkání po práci. Dorazí přímo k ní domů, jelikož má na srdci něco, co by nerad řešil ve škole nebo na radnici. Dodatečně jí popřeje k narozeninám a ona mu na oplátku daruje bonboniéru k těm jeho. Pak už příjemná atmosféra bere za své a do popředí se dostávají nelibé záležitosti.

Jirka vypoví vše o Sonině stížnosti podané na školský úřad a Magda se nestačí divit. Věřila, že se Soňa po aféře s fotkou uklidnila, že už je to mezi nimi zase dobré, dokonce ji chválila za pomoc s uzávěrkou a přidala jí finanční bonus k výplatě. Ta zákeřná potvora přitom musela mít dopis se stížností v dané době už napsaný. Jirka dodá, že stížnost byla vlastně velmi vágní a zmatená, ale upozorní Magdu, že paní zástupkyně byla přesvědčivá a urputná.

Po Jirkově odchodu Magda zavolá Otovi a poprosí ho, aby přišel. Omluví se mu za to, že mu ohledně Soni dříve nevěřila, a uzná, že s ní měl celou dobu pravdu. Je to skutečně podlá mrcha! Jak je možné, že to nikdo kromě Otíka neodhalil dříve? Čím vlastně dokázala všechny ostatní tak snadno ošálit? Vždyť Irena se s ní zná dlouhá léta a do školy ji přímo doporučila. Prokop je z ní úplně hotový a Eddie v podstatě taky. Jak by se vůči ní měla teď Magda zachovat? Měla by jí dát najevo, že o stížnosti ví, nebo předstírat, že se nic neděje? Otík by to dal Soně nejraději pěkně sežrat s okamžitou výpovědí. V životopisu se jí bude hezky vyjímat, že ji v krátké době vyhodili ze dvou škol. Tak jednoduché to ale podle Magdy nebude.

Zdroj článku:
  • Autorský text