Ve čtvrteční Ulici se Blanka s Kristýnou rozhádají kvůli článku, který ještě ani nebyl napsán

Ve čtvrteční Ulici se Blanka s Kristýnou rozhádají kvůli článku, který ještě ani nebyl napsán
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kristýnu těší Daliborův zájem o skupinu anonymních alkoholiků, na kterou Evžen začal docházet. Novinář by rád rozšířil povědomí o této zajímavé alternativě k běžné terapii, ale Blance se jeho zájem o čistě rodinné záležitosti ani trochu nelíbí. Vypadá to, že Kristýnu využívá.

Evžena na setkání alkoholiků překvapí novinář

Evžen si na setkání alkoholiků vezme slovo, dostane dvacet minut na to, aby odvyprávěl svůj „životní příběh s flaškou“. Na schůzku se jako host dostaví také redaktor Dalibor Tomášek, který by tak trochu na popud Kristýny rád napsal zajímavý článek o této specifické skupině. Samozřejmě nehodlá nic psát o konkrétních osobách a jejich soukromí bez toho, aby se jich zeptal na dovolení. Že je novinář, však prozradí Evženovi až po skončení sezení.

Evžen zatím vypráví o tom, jak s alkoholem začínal. Byl tenkrát ještě hodně mladý, a tak si spoustu věcí nepamatuje přesně. Ví jen, že už jako desetiletý kluk byl nadaným fotbalistou, který měl v hlavě neodmyslitelně spjaté dvě věci – fotbal a pivo. To zkrátka patřilo k sobě. Poprvé se Evžen opil v patnácti letech po vyhraném zápase. Jeho sláva stoupala, ale výkonnost naopak klesala. Čím dál tím častěji pak zapíjel spíše prohry.

Jeho řeč na Tomáška zapůsobí, hlavně to, s jakou lehkostí ji podal. Poté, co ostatní odejdou, redaktor se Evženovi představí a sdělí mu svůj záměr napsat článek. Anonymní alkoholici jsou fenomén v zahraničí, ale tady se o nich ještě moc neví. Většina společnosti nejspíš ani netuší, že u nás něco takového existuje. Tomášek by si rád s Evženem někdy sedl a popovídal si, když bude mít chuť. Dá mu vizitku a rozloučí se, z Evženova zaraženého výrazu je však patrné, že případné setkání si bude ještě hodně rozmýšlet.

Blanka má podezření ohledně dceřina přítele

Skutečnost, že se Kristýnin Tomášek objevil na „áčkách“ za účelem získat materiál pro dalšího sólokapra, ale naštve více Blanku než Evžena. Je zřejmé, že redaktora tohle téma napadlo poté, co si s Kristýnou povídal o jejich rodinných problémech a zkušenostech. Právě to se Blance ani trochu nelíbí. Proč by dcera svému příteli vykládala tak citlivé a důvěrné věci, když jsou spolu jen krátce? Tyhle záležitosti by snad z rozhovoru měla vynechat, ne?

Po příchodu Kristýny domů se pochopitelně strhne hádka. Dcera argumentuje tím, že skupina, do které Evžen chodí, je otevřená všem. Ano, Dalibor je možná novinář, ale žádná hyena. Když psal o ezošmejdce Julii Papežové, byla máma nadšená, ale když teď hodlá rozšířit povědomí o Anonymních alkoholicích a upozornit veřejnost, že je to dobrá alternativa ke klasické terapii, Blanka s ním má najednou problém. Kristýny se její kritika opravdu dotkne.

Má Tomášek Kristýnu opravdu rád?
Má Tomášek Kristýnu vážně rád? | Zdroj: TV Nova

Evžen věří, že pokud Tomášek napíše článek dobře a zachová anonymitu, nikomu tím neublíží, naopak se o skupině dozví více lidí, někdo ji možná vyzkouší a třeba mu to pomůže, aby začal abstinovat. Podle Blanky by si ale pan novinář měl v rámci objektivity hledat zdroj informací jinde než v rodině své holky. Co když Kristýnu jen využívá?

Zdroj článku:
  • Autorský text