Výměna manželek (13): Kubíček deset dní proplakal a náhradní maminka s ním

Výměna manželek (13): Kubíček deset dní proplakal a náhradní maminka s ním
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V nové Výměně si prohodily domácnost Saša (31) a Bára (21). Obě nechaly doma dvě děti. Zatímco Saša nechala Báře na starosti osmiletou Viktorku s cukrovkou, tak Bára s odjezdem do nové domácnosti ukončila kojení svého syna Kubíčka (17 měsíců).

A právě malý Kubiček hrál v této Výměně hlavní roli. Nejenže se mu přirozeně stýskalo po mámě, ale hlavně mu chybělo kojení, které si až do odjezdu Báry užíval bez omezení.

Náhradní maminka Saša chtěla alespoň na noc dítěti dát náhradu mateřského mléka, ale zatvrzelý otec Jakub měl svou teorii, že nebude synovi dávat žádnou náhražku, protože by přece mohla být otrávená!

Přestože nevěděl, z čeho se takové produkty dělají, měl jistotu, že smažený sýr bude pro jeho dítě mnohem bezpečnější a zdravější. Saša tak bohužel nic nezmohla a po dnech a nocích dětského pláče už to psychicky moc nezvládala.

Když se jí podařilo náhradního manžela přemluvit, aby dítěti koupil alespoň plnotučné mléko, tak si tatínek opět prosadil svou. Místo teplého mléka s medem tak malému Kubíčkovi dovolil dát jen studené mléko z lednice, aby vítězoslavně mohl ukázat, že měl pravdu, když říkal, že to malý křikloun chtít nebude.

Saša si tak deset dnů protrpěla, nešťastná a s pocitem selhání. Po pěti dnech ani žádné nové pořádky zavést nemohla, protože Jakub vedl domácnost po svém a nic na tom nehodlal měnit. Všechno přece ví nejlépe. Evidentně je zvyklý, že mladičká Bára, která otěhotněla s prvním dítětem už v šestnácti letech, se doma podřizuje.

O jeho zvláštním postoji k životu se Saša přesvědčila, když přišla řeč na politiku. Jakub a jeho prohlášení, že bylo za komunistů lépe, mluví samo za sebe. (Jak jen to v 25 letech ví?).

V druhé domácnosti fungovalo vše, jak má. Viktorka si dokázala s inzulinem poradit sama, když neměla doma tátu Libora, takže Bára se nemusela o její zdraví bát. Libor je chlapík vcelku v pohodě. Jako voják byl v Afghánistánu, a tak zavzpomínal, jak nechal doma Sašu samotnou. A vůbec si neuvědomil, že by se už domů nemusel nikdy vrátit.

Setkání na konci bylo dojemné. Maminky se těšily hlavně na děti a pánové se oba shodli na tom, že mají doma poklad, který by neměnili.

A to byl důvod, proč do zábavné show šli, takže mise byla splněna.

 

Zdroj:

  • autorský článek