Ve středeční Ulici půjde o prachy: Evžen si má koupit vlastní penzion a Kaštan se přiživí na Evině úspěchu

Ve středeční Ulici půjde o prachy: Evžen si má koupit vlastní penzion a Kaštan se přiživí na Evině úspěchu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Hana poprosí Evžena, aby s ní prodej penzionu ještě jednou projednal. Místo slibované lepší nabídky ale vyrukuje s návrhem, aby celou nemovitost koupil. Eva díky Nyklovým vytříská peníze z důchodců. U Kaštana se místo rychlého výdělku setká s překvapivým nápadem.

Drzost Hany nezná mezí. Chce, aby Evžen koupil penzion

Evžen doufal, že už bude mít od své bývalé ženy pokoj, ale ve středu se mu Hana znovu připomene s novou a lepší nabídkou. Chce se sejít večer v krámku, Evžen jí však nedá jasnou odpověď, jestli opravdu přijde. Pak se Hana objeví v salonu u Gábiny, kde se náhodou potká s Blankou. Požádá ji o pomoc, ale Blanka se do jejích záležitostí s Evženem odmítne plést. Nebude ho k ničemu přemlouvat. Když Hana odejde i s novým oblečením, okamžitě to v salonu spustí příval pomluv a otázek, až jí z toho musí zvonit v uších.

Je Hana opravdu nemocná? Jde jí jen o peníze?
Je Hana opravdu nemocná? Jde jí jen o peníze? | Zdroj: TV Nova

Večer Hana zamíří do krámku, kde je tou dobou také Luděk. Když dorazí Evžen, exmanželka mu chce nabídnout vyšší procento z prodeje, ale on neoblomně trvá na tom, že z prodeje penzionu dostane spravedlivou polovinu, o kterou ho v minulosti okradla. Celou půlku mu ale zoufalá Hana poskytnout nemůže, musí mít přece v budoucnu z čeho žít. Kvůli její nemoci navíc není šance, že by ještě mohla pracovat. To ale Evžena nedojme, a když se ho Hana nakonec zeptá, jestli by penzion nechtěl za osm milionů koupit, oheň bude na střeše.

To je koneckonců vrchol! Proč by si měl kupovat něco, co by mu správně mělo přinejmenším z poloviny patřit? Pochopitelně se hned sebere a naštvaně odejde. Hana se ho ještě pokusí na ulici dostihnout, ale on jí nehodlá věnovat už ani minutu svého času. Nešťastná z neúspěchu se Šmýdová dopotácí zpátky do krámku, kde se jí udělá špatně. Rozechvěje se tak, že Šárka zavolá na pomoc Luďka. Hana se jim oběma svěří, že jde jen o příznak její nemoci. Má totiž parkinsona. Luděk ji ochotně doprovodí do penzionu u hospody.

Kaštan si z Evina úspěchu touží urvat něco pro sebe

Eva zajde do bistra, aby po Vendule předala poděkování paní Nyklové. Díky jejímu doporučení projevila zájem o doplňky stravy i Růžena, s níž se navíc může Eva sejít v domově důchodců plném dalších potenciálních zákazníků. Samozřejmě jim nebude vnucovat předražené zboží, není přece žádný šmejd. Nabídne jim jen cenově dostupnější přípravky, jaké prodala i Vilmě, jíž snad skutečně pomáhají.

Debatu zaslechne Kaštan, který zrovna sedí u stolu a usrkává polévku. Dá se s Evou do řeči a ona mu udělá menší prezentaci. Jistě doufá, že mu taky něco prodá rovnou na místě, ale Kaštan má jiný návrh. Vezme si letáčky, začne je nabízet ve svém obchodě, bude Evě shánět další klienty a za to pak od ní dostane zboží za nákupní cenu. Bude-li taková spolupráce oboustranně výhodná, mohli by ji do budoucna ještě rozšířit. Eva se moc nadšeně netváří, ale jako správná podnikatelka z toho zkusí vytřískat, co se dá. Doma se Milošovi pochlubí, že v domově důchodců měla náramný úspěch. Je to přímo zlatý důl!

Zdroj článku:
  • Autorský text