Otík ve středeční Ulici riskne vyhazov. Ireny se zeptá, jestli se nezbláznila, a rozpoutá hádku

Otík ve středeční Ulici riskne vyhazov. Ireny se zeptá, jestli se nezbláznila, a rozpoutá hádku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Magda kvůli Soně začne vážně uvažovat o odchodu ze školy, což Otíka vytočí natolik, že svůj spravedlivý hněv obrátí proti Ireně. Ale i když jí opravdu důkladně promluví do duše, kýžené odezvy se nedočká. Irena pořád opakuje, že proti Soně nejsou důkazy a že se všem těm tvrzením nedá věřit.

Magda neví, zda má vyklidit pole, nebo bojovat

Magda se ve středu ráno přiřítí do studovny, kde Soňa čeká na Prokopa, aby se mohli připravit na další tandemovou výuku. Zástupkyně září jako sluníčko. Nejspíš se raduje ze získání garsonky v domě Peškových, což je důvod Magdina nynějšího vpádu a mizerné nálady. Copak Soně nestačí, že ji vyštvala z ředitelny? Potřebuje ji vystrnadit ještě z baráku? Má přece byt i kancelář na druhé straně Prahy, tak proč se musí nakvartýrovat zrovna k Peškovým?

Inu, smutnou pravdou je, že Magda jí ten byt sama doporučila, a dokonce jí tehdy dala kontakt na majitele. Byl to mimochodem skvělý tip, Soňa je s výsledkem spokojená, novou pracovnu potřebuje a údajně je jí fuk, že Magda v její blízkosti bude taky. Tváří se, jako by byla děsně nad věcí a tou jedinou, kdo mezi nimi vyrábí toxicitu, byla Magda. Ta se ani nezmůže na slovní protiútok, jelikož vzápětí vejde do studovny Prokop.

Soňa má pro Magdu vždy nějakou jízlivou odpověď.
Soňa má pro Magdu vždy nějakou jízlivou odpověď. | Zdroj: TV Nova

Otík navrhuje Soňu zmáčknout, ale Magda se netouží zapojit do otevřeného boje, tím spíš, když ví, o co zástupkyni jde – chce z Magdy udělat uřvanou hysterku, která je pořád ve stresu. Ota je odhodlaný udělat přesně tohle ze Soni, zahájit psychický teror a dosáhnout toho, že odtáhne z gymnázia jako spráskaný pes. Ano, plány jsou to hezké, ale jejich realizace pokulhává. Zlu se musí čelit, jenže Magda je spíš připravená ze školy odejít a začít někde nanovo. Udělá to, nebo nakonec odmítne utíkat a zabojuje?

Soňa si omotává lidi kolem prstu, Irenu už má v hrsti

Irena se objeví v kabinetě a Otík toho využije k jistému „ostřejšímu dotazu“. I když ví, že je ředitelka, stejně se jí musí zeptat, jestli se náhodou nezbláznila. Nejdřív dosadí Magdu do ředitelské židle skoro násilím, pak jí tam nastrčí tu harpyji jako zástupkyni, a když nadělá paseku, vrátí se předčasně z mateřské, odsune Magdu a z té psychopatky udělá zase zástupkyni.

Při nejlepší vůli Irenu pochopit Otík stejně nedokáže přijít na to, kde nechala rozum. Tady přece nejde jen o dopis, který Soňa poslala na radnici, kdepak! To je nepatrný střípek z mnohem větší mozaiky, do níž dle Otíka náleží také šikana obézní studentky, drezúra studentů při měření zdatnosti, rozdávání důtek a snaha zdiskreditovat Magdu přes sociální sítě, a když ta konečně otevře oči a sebere Soně pozici zástupkyně, najednou se vrátí Irena a uzemní Magdu, místo aby potrestala skutečného viníka.

Irena se nejdřív drží, zkouší to s Otíkem po dobrém a v klidu, ale hodně rychle rezignuje a důrazně zvýší hlas. Co se Facebooku týče, nikdo nemá proti Soně jediný důkaz, a upřímně – těžko se tomu všemu věří. Irena je ochotná uznat, že s obézní studentkou Soňa poněkud klopýtla, ale od té doby ze strany studentů nezaznamenala žádné stížnosti. Naopak se zdá, že zástupkyně je čím dál oblíbenější.

Zdroj článku:
  • Autorský text