Ve čtvrteční Ulici vyrazí Martina lásce naproti, kvůli tajnůstkaření si to ale zavaří

Ve čtvrteční Ulici vyrazí Martina lásce naproti, kvůli tajnůstkaření si to ale zavaří
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Martina chytne druhý dech a chopí se nové naděje, kterou by jí mohl dát kamerový záznam ve Špindlerově Mlýně. Odjede tam však náhle, aniž by mámě vysvětlila své důvody. Kateřina tak neopatrnou poznámkou před Jirkou způsobí, že pan starosta opět ztratí zájem o usmiřování.

Martina vloží naději do záznamu z kamer

Mário už ve středu vnukl Martině zajímavý nápad. V jeho telefonu si náhodou všimla fotky z osudného silvestrovského večírku na horách, kde přímo za ní a jejími kamarádkami stál obrovský nápis, že objekt je střežen kamerovým systémem se záznamem. Zavolá tam, ale majitel penzionu jí samozřejmě nechce konkrétní záznam vydat. Kdo ví, jestli má kamery vůbec legálně, ale o to koneckonců nejde. Martina je odhodlaná zajet na místo činu osobně a přemlouvat ho tak dlouho, dokud jí záznam neposkytne. Jirka díky němu snad konečně uvěří, že ho během oslavy nepodvedla, ale že se jen hloupě opila.

Tonda půjde do hospody orodovat za syna

Mezitím se Tonda znovu radí s Lumírem o dalším postupu. Je netrpělivý a doufá, že se Martina s Jirkou usmíří co nejdříve. Lumír ho ujistí, že šance je, že snad Jirku k tomu kroku alespoň trochu popostrčil. Všechno ale chce svůj čas a Tonda by se do toho neměl montovat.

Umanutý Hložánek slíbí, že chvíli počká, ale stejně se vzápětí objeví v hospodě, aby si popovídal přímo s Martinou a vysvětlil jí, že všichni muži z rodu Hložánků mají zlaté srdce. Poprosí ji, aby byla trpělivá a zkusila lásce vyrazit naproti, protože Jirka ji má opravdu rád a byla by škoda o to přijít. Martina ho kupodivu ujistí, že už lásce vyráží naproti – právě tím, že teď odjede do Špindlerova Mlýna.

Tonda bude samozřejmě zmaten, unikne mu souvislost mezi Špindlem a záchranou vztahu, ale Martina mu jen záhadně oznámí, že nic víc prozradit nemůže. Bude to jejich malé tajemství. Tonda si pogratuluje, jak dobře celou věc vyjednal, jako kdyby snad měl nějakou zásluhu na tom, že kuchařka odjíždí na hory.

Jirka bude bohužel se vším hned hotov

Jestli se něčí dobré rady a rozumná řeč skutečně projevily, tak Lumírovy. Díky němu se nad sebou Jirka zamyslí, koupí krásnou kytici a zamíří do hospody, kde však narazí pouze na Kateřinu. Ta mu s lítostí sdělí, že Martina odjela neznámo kam, ale až se vrátí, přijde prý mámě povědět, jak to dopadlo.

Nikdo vlastně netuší, co by mělo jak dopadnout, ale Kateřina je přesvědčená, že dcera odjela jenom na otočku a hned se zase vrátí. Jirka na ni bude čekat dlouho, až do tmy, kdy se Kateřina konečně odhodlá dceři zavolat. Dozví se, že Martina hodlá ve Špindlerově Mlýně přespat, protože tam prý potřebuje zařídit něco důležitého.

Jirka si z toho samozřejmě vydedukuje, že tam má spíš někoho důležitého, a všechno mu bude rázem jasné. Opět se urazí a odejde, přičemž kytici nechá ležet na baru. Marně se ho Kateřina bude snažit přesvědčit, že Martina nemá žádného jiného chlapa. Starosta prostě zase upřednostní vlastní scénář a bujnou fantazii. Jestli se Martině skutečně podaří přivézt zpátky záznam dokazující její nevinu, bude vůbec ochoten si ho pustit?

Zdroj článku:
  • Autorský text