Poslední předvánoční Ulice dá naději Vandě a překvapí většinu Volákových

Poslední předvánoční Ulice dá naději Vandě a překvapí většinu Volákových
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Oslava Adamova návratu z Ameriky s sebou přinese nejednu zajímavost. Zatímco Luděk bude krotit všeobecné užívání alkoholu pro blaho Evžena, Adam všechny ohromí svou přítelkyní a Vanda se vnutí k rodinnému stolu. Ani u Nyklových nehrozí nuda díky Vilmě a jejím nákupům.

Adamova známost bude příjemným překvapením

Blíží se Vánoce a Blanka by ráda měla na Štědrý den obě děti doma, jenomže co Luděk? Bude snad sedět sám ve svém velikém domě v Říčanech, opuštěný a smutný? Kupodivu to bude Evžen, kdo navrhne, aby ho rodina pozvala na Štědrý večer k Blance. Ta si nejdřív myslí, že se musela přeslechnout, ale kdepak – všichni s tímhle návrhem souhlasí.

Na pátek je naplánovaná oslava při příležitosti Adamova návratu z Ameriky, a to právě u Luďka doma, kam se vejdou všichni příbuzní. Marie s Jolanou se ale nebudou moct zúčastnit kvůli střevní chřipce, zato se na večírek pozve Vanda pod záminkou, že Adamovi na uvítanou přináší dárek. Luďkovi nezbude než ji přijmout a uvést k rodinnému stolu, což ona jistě pochopí jako další znamení, že jejich láska má ještě šanci na záchranu.

Vanda se nevzdává.
Vanda se nevzdává. | Zdroj: TV Nova

Samotný Adam se s tajemnou přítelkyní někde zdrží. Než dorazí, všichni samozřejmě zvědavě spekulují, koho si asi z Ameriky přivezl. Ukáže se ale, že tou neznámou cizinkou bude ve skutečnosti někdo dobře známý – Blančina sestřička Jarka ze zubní ordinace. Během Adamova pobytu ve Spojených státech zůstali v kontaktu a jejich vzájemné pouto přestálo dlouhé odloučení. Konečně můžeme ocenit, že scenáristé zachovali jeden z oblíbených vztahů, místo aby ho hned nahrazovali něčím novým.

Adam a Jarka si už dokonce hledají společné bydlení.

Martina půjde k Hložánkovým na oběd

Také ve vztahu Jirky a Martiny se to vyvíjí náramně slibně, i když pan starosta teď řeší drobnou komplikaci. Ocitne se v prekérní situaci, protože jeho maminka ho v podstatě přislíbila jako nápadníka svojí známé. Netušila totiž, že Jirka už je zadaný. Pochopitelně mu ztropí scénu, když zjistí, že jí takovou důležitou věc zatajoval, a vynutí si na něm, aby před Vánoci přišel i s Martinou na oběd. Zdá se to jako velký krok, ale usměvavá kuchařka z hospody je s tím zcela v pohodě. Po setkání s Tondou Hložánkem už ji koneckonců nemůže nic rozhodit.

Dárek od Vilmy se poněkud rozmnoží

Přejetého a vysušeného slepýše od Lexíka si Kateřina šikovně uschová na výstavce v jeho pokoji, aby se na tu hrůzu nemusela dívat ve vlastní ložnici nebo kdekoli jinde. Chlapcovo gesto ji ale samozřejmě těší a Lumíra zase příjemně překvapí, jak dobře to Kateřina s Lexíkem umí.

Navzdory tomu, že narozeninová oslava s bojovkou dopadla dobře, bude pátek pro Nyklovy poměrně náročný. Konečně totiž dorazí opožděný dárek, který pro Kateřinu objednávala Vilma. Kvůli chybě při vyplňování požadovaného množství však místo jednoho slušivého náramku dorazí hned deset stejných kousků. Jak si s tím Kateřina a Lumír poradí?

Lexík přivede babičku k online nákupům a bude veselo.
Lexík přivede babičku k online nákupům a bude veselo. | Zdroj: TV Nova
Zdroj článku:
  • Autorský text