Ilona Svobodová z Ulice oplakala dva muže. Útěchu nalézá v práci a optimistickém přístupu k životu

Ilona Svobodová z Ulice oplakala dva muže. Útěchu nalézá v práci a optimistickém přístupu k životu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ilona Svobodová zaujala ve filmech Má láska s Jakubem, Láska na druhý pohled nebo Hadí jed. Nejvíce ji proslavila role v Ulici, s níž je – i když s přestávkami – spojována už osmnáct let. Podobně jako Jitka Farská to ani samotná herečka neměla v životě snadné. Pochovala dva milované muže.

Ilona Svobodová překonává překážky optimismem

Na setkání k oslavě osmnácti let seriálu Ulice dorazila mezi jinými herci také Ilona Svobodová, která je s rolí Jitky Farské neodmyslitelně spjatá od úplného začátku. Nedá se ovšem říct, že by v Ulici hrála po celou dobu jejího vysílání. Pár let v ní nebyla, protože si dopřála volno a odjela soukromě do Francie, jak prozradila v rozhovoru pro Super.cz.

Johan Mádr, Ondřej Havel, Anna Fixová a Ilona Svobodová na party k 18 letům seriálu Ulice
Johan Mádr, Ondřej Havel, Anna Fixová a Ilona Svobodová na party k 18 letům seriálu Ulice | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Několik posledních roků vypadá pořád stejně dobře, drží si figuru a cítí se příjemně svobodná, což připisuje tomu, že je optimistická a snaží se zachovat si dobrou náladu. Při všem, čím si v životě prošla, je to o to obdivuhodnější.

„Já jsem v posledních letech měla život, který by těmi průšvihy naplnil několik životů, a přežila jsem to, protože jsem tvrdá a silná žena. Nesnáším úsloví ‚co tě nezabije, to tě posílí‘, ale něco na tom je. Na všechno se dívám s optimismem.“

Jsem ráda, že je sluníčko, že žiju, že mám hodně práce. Jsem ráda obklopená studenty na konzervatoři, kde vedu oddělení, a vlastně je mi teď dobře a všechny zlé věci jsem překonala, za což jsem na sebe hrozně pyšná.

Přišla o manžela i partnera, ale snaží se jít dál

Herečce nejdříve zemřel manžel Petr Skoumal, následně partner Petr, který byl architektem. Svěřila se tehdy s tím, že už jí zbyl jen bostonský teriér a vzpomínky. Vdaná byla dvakrát, poprvé za herce Gustava Bubníka, s nímž má dceru Adélu, a podruhé za skladatele Petra Skoumala, se kterým přivedla na svět syna Filipa. Čtyři roky od Skoumalovy smrti našla lásku v architektu Petrovi, o něhož ale také přišla.

Ilona Svobodová jako Jitka Farská v Ulici
Ilona Svobodová jako Jitka Farská v Ulici | Zdroj: TV Nova

Vyrovnat se s něčím takovým samozřejmě není snadné, někdy je zapotřebí obrátit se o pomoc k psychologovi, ponořit se do práce nebo hledat útěchu u rodiny. „Pravda je, že mi pomohla práce, a myslím, že to každému pomůže. A musím se přiznat, že když jsem byla úplně na dně, šla jsem ke kartářce. Řekla mi to, co se pak všechno stalo ten rok, takže je to pro mě záhada. Nechodím k nějakým léčitelům a tak, ale jednou za čas jdu prostě k někomu, komu věřím, na doporučení, a možná si ty dobré věci přitahuju na sebe.“

Vlastně jsem nic zásadního neudělala, jen jsem si uklidila sama v sobě, nadechla jsem se k novému životu a ono se to nějak objevilo i v mém okolí.

Ilona Svobodová tedy žije prací i společenským životem a těší se na to, že snad jednou bude i babičkou, až jí to její dvě pracující děti dopřejí. Nový partner se prý také objevil, ale nezdržel se dlouho. Možná muže odrazuje to, že je herečka od přírody silným a optimistickým člověkem. Asi mají problém s energickými ženami. Snad se ještě najde takový, který by si s tím poradil, ale když ne, nevadí. Ilona Svobodová bude spokojená i tak.

Zdroje článku: