V hlavní roli nestárnoucí komik Jim Carrey aneb 5 filmů, které byste rozhodně měli vidět

V hlavní roli nestárnoucí komik Jim Carrey aneb 5 filmů, které byste rozhodně měli vidět
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
I když mu táhne na 60, umí to pořádně rozjet a pobavit celé publikum. Jim Carrey je bezesporu nejúspěšnější komediální herec na naší planetě. Vybrat TOP 5 filmů ve kterých exceloval byl opravdu oříšek, ale tady jsou.

1. Truman Show 

Hlavní hrdina Truman žije odmalička spokojený život ve svém krásném prosluněném městě. Až v dospělosti ale zjišťuje, že tento dokonalý svět plný dokonalých lidí není skutečný, ale jedná se pouze o filmové ateliéry. Truman je totiž ve skutečnosti hlavní hvězdou Truman Show, kterou sledují diváci po celém světě. Toto dojemné satirické drama si vysloužilo 3 nominace na Oscary. 

2. Maska 

Stanleymu se v životě příliš nedařilo. Pracoval jako úředník a nikdo z jeho okolí ho nebral vážně. To se ale mění ve chvíli, kdy objeví zelenou masku, kterou si zkusí nasadit. Najednou má nadpřirozené schopnosti a odvahu dosáhnout čehokoliv. Komedie plná nesmrtelných hlášek je od roku 1994 filmovou klasikou. 

3. Blbý a blbější 

Bláznivá komedie o Harrym a Lloydovi, kteří znenadání přijdou o práci a vydají se na cestu za krásnou Mary, aby jí vrátili kufřík s penězi, který se k nim dostal během bouračky. Vůbec ale netuší, že ty peníze byly určeny na výkupné a ti, pro které kufřík původně byl je pronásledují. To ale tito dva prosťáčci netuší, ačkoliv je to zjevné.  

4. Božský Bruce 

Ani v tomto filmu není nouze o bláznivé scény. Bruce se živí jako reportér a chce se stát moderátorem. Jeho sen se mu ale nedaří naplnit a on z toho všeho viní Boha. Dává mu za vinu vše zlé, co se na světě děje, a tak mu dá Bůh nadpozemské schopnosti, aby si to tedy Bruce zkusil sám.

 

5. Yes man 

Tento film se stal námětem pro nejrůznější challenge youtuberů a influencerů. Carl se snaží s nesnázemi života vyrovnat tak, že namísto neustálého ne, začne na všechno odpovídat ano. Začne žít spontánně, získá ženu snů a celý jeho život jako by se obrátil naruby.

Zdroj článku:
  • autorský text