Maska (1994): Tohle ve scénáři nebylo! Co všechno vymyslel Jim Carrey?

Maska (1994): Tohle ve scénáři nebylo! Co všechno vymyslel Jim Carrey?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Film, který si můžete pustit po sté, a stejně se pořád dobře pobavíte. Akční fantasy krimikomedie ukazuje, jaké to je, když se naše vlastnosti po nasazení masky ještě znásobí. Jim Carrey si natáčení dokonale užíval, a dokonce si některé fórky sám vymyslel.

Herec místo grafika

Režisér snímku, Chuck Russell, se v jednom z rozhovorů vyjádřil, že během natáčení ušetřil nemalé peníze za speciální efekty. Zdůvodnil to tím, že si vybral toho nejlepšího herce. Pohyby hlavního hrdiny byly totiž tak flexibilní, že je mnohdy nebylo potřeba nijak digitálně vylepšovat.

Carrey se do toho opřel

Už když mu předali scénář, pronesl Jim Carrey, že role byla napsaná přímo pro něho. Některé scény dokonce sám vylepšoval nebo zcela přeměnil a dotáhl ke komické dokonalosti. Například scéna s cigaretovým dýmem, srdcem a šípem byla jeho vlastní invence.

I oblek zářivé žluté barvy, který k Masce neodmyslitelně patří, byl zhotoven podle hercova přání. Jedná se o vylepšenou repliku obleku, kterou mu jeho matka ušila, když se toužil poprvé prosadit jako komik.

Jednou z poznávacích znamení filmu jsou i obří zuby, co na sobě Jim Carrey má. Ty měly původně sloužit pouze při natáčení tichých scén. Herec se s nimi však naučil mluvit, a proto se staly nedílnou součástí jeho postavy.