Ulice: Kde je Kalina, když ho člověk potřebuje – jestli Soňu nepostaví do latě, úplně nám zblbne Prokopa

Ulice: Kde je Kalina, když ho člověk potřebuje – jestli Soňu nepostaví do latě, úplně nám zblbne Prokopa
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mojmír Kalina zmizel z kabinetu, a tak se nedivme, že nám na uličním gymnáziu upadá morálka a dějí se hrozné věci. Otík štěká na Irenu, Magda na Prokopa a Soňa se někde v úkrytu škodolibě chechtá. Prokopa už si pěkně omotala kolem prstu. Pokusí se získat i jeho srdce.

Kéž by se Soňou zatočil Mojmír

Prokop a Soňa se v poslední době hodně sblížili. On je vedle Ireny v podstatě jediným jejím spojencem na půdě školy, kde si svým podlým chováním a intrikami udělala samé nepřátele. Zatím ještě nevíme, jak na ni bude reagovat kolega Mojmír Kalina, který se v Ulici už dlouho neobjevil. Nedávno se však jeho představitel Pavel Nový ozval divákům prostřednictvím sociálních sítí, aby je ujistil, že přísný Kalina se do kabinetu zase brzy vrátí. Nechme se tedy překvapit, na čí stranu se postaví a jak možná zatopí Soně, pokud ovšem ona nezatopí jemu svými inovativními nápady a pokrokovým přístupem. Jak všichni víme, staromódní profesor je na tyto věci obzvlášť citlivý.

Prokop lapen v síti vychytralé zástupkyně

Ale zpátky k Prokopovi. V nejnovějších dílech jeho sbližování se Soňou překročí hranice kamarádství. Přesněji řečeno to bude ona, kdo mu nečekaně padne do náručí a zřejmě zatouží po něčem víc. Soňa ale nikdy nedělá nic náhodou, bez postranních úmyslů a s čistým srdcem, ačkoli si Prokop myslí, že je upřímná, laskavá a čestná. Nemohl by se mýlit víc, když prohlašuje, že Adéla Dostálová a Soňa Čechová nemají nic společného. Ale však on jednou prohlédne krutou pravdu a pozná, že Magda a Otík měli celou dobou pravdu. To si ostatně myslí i diváci, kteří o sbližování Soni a Prokopa debatují na sítích. Jen aby pak nebylo příliš pozdě.

„Myslím si podle jeho výrazů v obličeji a reakcí, že Prokop nechce, aby to přerostlo v něco víc. Podle mě to nemá v sobě dořešené s Magdou,“ míní jeden z diváků a k jeho názoru se připojují další, kteří touží věřit v Prokopův zdravý rozum a neutuchající lásku k Magdě. Doufají, že se nenechá Soňou oklamat natolik, aby jí skutečně romanticky podlehl.

Soňa na něj hraje habaďůru, aby měla spojence. Snad se Prokop nenechá nachytat.

Třeba se Soňa polepší. Nikdy nevíte…

Na druhou stranu se objevují také názory, že Prokop a Soňa se k sobě skvěle hodí, že by se měli chytit za ruce a odejít ze seriálu, aby byl od nich konečně pokoj. Na obranu Prokopa musíme připomenout, že se v nových dílech pokouší sblížit s Magdou. Rád by obnovil jejich přátelství a nebavil se s ní pořád jenom o práci. Dokonce vyjádří přání vyrazit s ní na stěnu a udělat si příjemné odpoledne ve dvou. Jenomže právě do toho by mohla zasáhnout Soňa.

Někteří věří, že se nenáviděná zástupkyně časem polepší, jako se to stalo u mnoha jiných původně opovrhovaných postav (např. u Lumíra, Miloše nebo Áji), jejichž představitelé byli někdy nespokojenými diváky dokonce napadáni na ulici – jen proto, že mnozí nedovedou odlišit roli od skutečnosti. Stejně tak se teď snáší kritika na hlavu nebohé Lucie Vondráčkové. Nelze ovšem popřít, že svou úlohu zastává bravurně.

Zdroje článku: