Ulice: Otázkou zůstává, zda najdou Karla s Márou sílu ještě do prázdnin zvrátit rozvod

Ulice: Otázkou zůstává, zda najdou Karla s Márou sílu ještě do prázdnin zvrátit rozvod
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pokud si diváci ještě dobře pamatují minulé prázdniny, u Marečků tehdy ještě panovala obecná pohoda. Karla střízlivěla z nevěry se Štěpánkem a o jejím uklouznutí věděli jen Dominika s Brunem. Ani v těch nejhorších představách by si nepředstavila, že za rok budou mít s Kryštofem podanou žádost o rozvod a u kluků se budou střídat. Jelikož ale soud ještě nenastal, nic není ztraceno.

Míč je na straně Kryštofa

Jediný, kdo by mohl Vojtu potěšit, respektive oba nebohé kluky, jejichž rodiče se rozvedli dříve, než stihl Kustík začít chodit do školy, je Kryštof. To on do snahy ze situace vybruslit s odřenýma ušima hodil vidle. Nesnesl pohled na nevěrnici Karlu a už vůbec nevydýchal reakci své matky.

Ta místo toho, aby na Karlu snesla kletby celého světa, měla pro svou záletnickou snachu pochopení. Právě nevěra Karly v Kryštofovi otevřela i staré rány z dětství. Cítil se tak nepochopený a věčně s vinou na krku, ať udělal cokoliv. A tak ho vlastně myšlenky v hlavě dohnaly k tomu, aby třískl pěstí do stolu a řekl dost –⁠ já jsem ten, komu se ublížilo, bude se hrát podle mých karet. A tak nastalo rozvodové peklo. Teď se vody sice ustálily a Mára s Karlou dokáže v klidu mluvit. Pořád to ale nevypadá, že by s ní rád trávil společnou dovolenou, natož aby se s ní vrátil do společného manželství. Sem tam se sice přistihne, jak na Karlu žárlí, tyhle pocity si ale zakazuje.

Zatímco Karla na všechny snahy o zvrácení rozvodu už rezignovala, Vojta se pořád čile angažuje v tom, aby měl mámu s tátou neustále pohromadě. A docela mu to i vychází. Možná bude právě on s bratrem důvodem, aby se Kryštof překonal a skousnul křivdu.

Třeba se ještě poštěstí a uvidíme Marečkovi zase jako spokojenou rodinu.
Třeba se ještě poštěstí a uvidíme Marečkovi zase jako spokojenou rodinu. | Zdroj: TV Nova

Pomohlo mu, když si některé věci s matkou vyříkal

Ne nadarmo se říká, že se výchova rodičů odráží i v partnerských vztazích dětí. Kryštof Mareček to teď zažívá na vlastní kůži. Měl možnost s Karlou navštívit terapeuta, který ihned začal z Máry sloupávat vrstvy ublížení z minulosti. Kryštof přišel na to, že to, co ho štve nejvíce, snad ani není nevěra Karly, ale spíše fakt, že jí to u jeho mámy prošlo. A to se snažil Karlu krýt a neprat před ostatními špinavé rodinné prádlo. Jenže Věrka, které by neuškodilo občas držet jazyk za zuby, začala nadhazovat, že nevěrný byl určitě její syn. To bylo jako píchnutí do vosího hnízda. To neměla říkat.

Naděje umírá poslední a šancí je svatba Tonyho a Dominiky

Ovšem máte-li dvě krásné děti, z nichž jedno je adoptované, naděje umírá poslední. Dokonce paní z OSPODu Marečkům řekla, že jí připadají jako idylický pár, kterému na srdci leží jen blaho vlastních dětí. Co kdyby tomu tedy dali ještě šanci? Ostatně příležitost k tomu už se připravuje. Je to svatba Dominiky a Tonyho, na které se budou emoce ždímat. Mohl by sňatek nejlepšího kamaráda a vlastně i Kryštofova bratra Kryštofa nalomit k tomu, aby to s Karlou ještě jednou zkusil?

Zdroj článku:
  • Autorský text